Fodboldstjernen vandt alt: Nu er han forsvundet

Victor Valdés har gjort alvor af sine tanker fra 2015 og forsvundet fuldstændig fra overfladen

- Når lysene slukkes, og det kommer de til en dag, skal jeg bare være sammen med mine børn og lære dem, hvad de kan være, når deres lys tændes. Men for mig personligt håber jeg, at det bliver mere end almindelig svært at finde mig.

Sådan sagde Victor Valdés, da han i 2015 blev interviewet af radiostationen RAC1.

Nu er lyset slukket for den spanske målmandsstjerne, og foreløbig er det ikke just blevet lettere at finde ham.

I hvert fald ikke online.

For Valdés er ingen steder af finde. Sagt med andre ord, så alle i 2018 forstår det: Hans profiler på de sociale medier er nedlagt og slukket. Stikket er taget ud.

Det gælder såvel facebook som twitter og Instagram. Manden er så godt som ophørt med at eksistere online.

Forholdsvis opsigtsvækkende for en af vor tids mest iøjnefaldende målmænd - men samtidig dejligt befriende i en tid, hvor de sociale medier mere og mere definerer os og den måde, vi lever vores liv på.

Gracias por todo
Alt det har Valdés nu gjort op med.

Tidligere på sæsonen var det definitivt slut med karrieren, da han ikke forlængede kontrakten med Middlesbrough FC i engelsk fodbold.

1. januar kom den så uigenkaldeligt sidste besked på Twitter: Gracias por todo - tak for alt akkompagneret af en lang markvej i solnedgangen.

Smukt og ikke svært at tolke på.

Victor Valdés regnes som en af de absolut bedste målmænd i det ny årtusinde og var en altid solid og sikker skanse på FC Barcelonas succesfulde mandskab fra 2002 til 2014.

Spansk historieskrivning: VM-finalen er vundet 1-0 over Holland i sommeren '10. Som i så mange andre landskampe sad Victor Valdés på bænken, mens Iker Casillas havde tjansen i det spanske mål. Foto: All Over Press
Spansk historieskrivning: VM-finalen er vundet 1-0 over Holland i sommeren '10. Som i så mange andre landskampe sad Victor Valdés på bænken, mens Iker Casillas havde tjansen i det spanske mål. Foto: All Over Press
 

I den periode vandt han det spanske mesterskab seks gange, pokalturneringen to gange, Champions League tre gange, verdensmesterskabet og europamesterskabet med Spanien i 2010 og 2012. For at nævne de mest bemærkelsesværdige resultater.

En alvorlig skade i marts 2014 betød, at han missede VM-slutrunden - og ikke fik forlænget kontrakten med FC Barcelona.

I januar 2015 skrev han en halvandet år-lang kontrakt med Manchester United, selvom han endnu ikke var helt klar igen efter sin skade. Det blev dog aldrig godt i United, blandt andet som følge af et langt fra gnidningsfrit forhold til daværende manager Louis van Gaal.

Valdés blev siden lejet ud til belgiske Standard Liège et halvt års tid i de første måneder af 2016. Her nåede han at være med til at vinde den belgiske pokalturnering.

Tilbage i England samme sommer skrev han en toårig kontrakt med Middlesbrough og nåede 28 kampe den første sæson, inden han efter sæsonen, hvor Boro var rykket ned, forlod klubben. Siden er det aldrig blevet til mere professionel fodbold for den nu 35-årige målmand.

Dansk-ledet klub tager fusen på keeper med frisparksdetalje

Kæmpe millionstigning: Dansk stjerne tredobler sin værdi

Fire danske vindere på 10 år - Bendtner slået klart