Første fodboldbøsse i 23 år: Nu er han færdig

Den første homoseksuelle sportsmand nogensinde i de fem store amerikanske sportsligaer har valgt at stoppe karrieren

Robbie Rogers i aktion for det amerikanske landshold her mod Spanien og Santi Cazorla. Foto: All Over
Robbie Rogers i aktion for det amerikanske landshold her mod Spanien og Santi Cazorla. Foto: All Over

Han har spillet 18 landskampe for USA og har været professionel i både hollandske Heerenveen og engelske Leeds, men den største opmærksomhed fik Robbie Rogers, da han i 2013 sprang ud som homoseksuel og dermed gik verden rundt som den første fodboldspiller siden Justin Fashanu i 1990 til at komme ud af skabet.

Dengang i 2013 var det egentlig planen, at han ville stoppe karrieren, men i stedet tog han til USA, hvor han de seneste fire år har spillet 78 kampe for den amerikanske storklub LA Galaxy.

Men nu er det slut.

Den første åbenlyse homoseksuelle sportsmand i en af de fem store amerikanske ligaer NFL, NBA, MLB, NHL og MLS har valgt at stoppe karrieren. Det meddelte 30-årige Rogers natten til onsdag dansk tid.

- Som ung drømte jeg om at blive professionel fodboldspiller og repræsentere mit land, men som teenager blev jeg mere og mere plaget af frygt og skam. Og desværre besluttede det skræmte barn inde i mig sig for, at hvis jeg skulle forfølge min drøm, så skulle jeg ofre en del af mig selv og skjule min seksualitet for verden i stedet for at omfavne den, skriver Rogers i sit farvel-opslag på Instagram.

Artiklen fortsætter under billederne:

Robbie Rogers stopper i LA Galaxy og slutter fodboldkarrieren. Foto: AP
Robbie Rogers stopper i LA Galaxy og slutter fodboldkarrieren. Foto: AP

Rogers i aktion for LA Galaxy. Foto: AP
Rogers i aktion for LA Galaxy. Foto: AP

Lampard opfordrer homoseksuelle fodboldspiller til at springe ud. (Foto: AP) Premier League Premier League-stjerne: Bøsser, spring nu ud

- Mine mest lykkelige år som spiller er dem, hvor jeg efter kampen kunne gå gennem stadion og gennem tunnellen til min partner og søn, der ventede på mig i den anden ende. Det eneste, jeg fortryder i min 11-årige karriere, er de år, som jeg brugte i skabet, lyder det fra Rogers.

- Jeg vil ønske, at jeg havde haft det mod, som så mange unge har delt med mig gennem de seneste fem år ved at leve ærligt og åbent som homoseksuel. Det er disse unge mennesker, der har inspireret mig til at overkomme min frygt og fortsætte med at spille. Der er stadig børn, der sender mig breve hver uge. Til disse børn vil jeg sige tak. Min største præstation i karrieren er at hjælpe med at skabe en mere åben sport for jer, forklarer Rogers.

Fodboldspilleren takker holdkammerater på og uden for banen i LA Galaxy samt træner Bruce Arena, der så ham som endnu en spiller og ikke en distraktion. Han takker også fansene, der dømte ham for arbejdsindsatsen på banen og ikke seksualiteten, og så opfordrer han alle kvinder og mænd til at at springe ud af skabet.

Da Justin Fashanu i 1990 blev den første fodboldspiller til at springe ud som homoseksuel betød det utallige tilråb fra fansene.  Han nåede at spille i 22 klubber heriblandt Manchester City og Newcastle og nåede 11 U21-landskampe for England, inden han i 1998 på tragisk vis begik selvmord i en alder af 37 år.

Siden er det kommet frem, at en anden Premier League-stjerne længe betalte Justin Fashanu for ikke at springe ud, men det gjorde han så alligevel alligevel

Sådan ser farvel-opslaget ud fra Rogers:

Flere billeder af Rogers: Fotos: All Over

Spaniens første dommer, der har meldt ud, at han var homo-seksuel, har nu følt sig tvunget til at stoppe karrieren (Foto: AP) Spansk fodbold Dommer sprang ud som homo: Så blev hans liv et helvede

Stefan Schwarz grnier blot af de doping-beskyldninger, der nu rammer ham. Foto: Privat Landsholdsfodbold Tabte 21 kilo på 11 uger: Nu beskyldes han for doping!

Den 21-årige verdensmester Lisa Zimmermann er kommet i fokus efter at have smidt tøjet i Italien, hvor Tysklands 70 største sportsfolk er samlet. Foto: All Over Skisport Træner til OL: Verdensmester smider alt tøjet

36 kommentarer
Vis kommentarer