Fornem hæder: Dansker blandt verdens 50 største talenter

Der er blevet plads til en enkelt dansker på italienske Gazzetta dello Sports liste over de 50 største fodboldtalenter i verden

Andreas Christensen, der her duellerer med Sergio Aguero i Champions League, er kommet i fornemt selskab. (Foto: AP)
Andreas Christensen, der her duellerer med Sergio Aguero i Champions League, er kommet i fornemt selskab. (Foto: AP)

Nu er det jo ikke fordi, at fodbolden savner kåringer.

For nylig løb Lionel Messi igen, igen med den fineste individuelle pris, Ballon d'Or, og det er heller ikke så længe siden, at Manchester Uniteds franske stortalent Anthony Martial kunne kunne lade sig kåre til årets 'Golden Boy' i den årlige talentpris, som Tuttosport (Italien), der grundlagde prisen i 2003, L'Equipe (Frankrig), Marca (Spanien) og The Times (England) uddeler sammen.

Ved den lejlighed var Pierre Emile Højbjerg blandt kandidaterne uden, at det førte til en topplacering.

De var verdens største talenter - hvor er du nu. (Foto: PA, AP, Rex, Ekstra Bladet) Sport og Spil Verdens 50 største talenter - her er de ni år senere

Der er heller ingen danskere i den absolutte top på den top 50 over spillere på maksimalt 20 år, som den store italienske sportsavis Gazzetta dello Sport har udarbejdet.

Men en enkelt dansker er der blevet plads til blandt de store talenter.

Det er midterforsvareren Andreas Christensen, som er ejet af Chelsea, men i denne sæson optræder med stor personlig succes som lejesvend i tyske Borussia Mönchengladbach.

Se også: United-komet er årets Golden Boy

Christensen er nummer 37 på listen, og klemmer sig dermed ind foran navne som Renato Sanchez fra Benfica og Lee Seung-Woo fra FC Barcelona.

Lionel Messi kunne modtage guldbolden for femte gang. (Foto: AP/Valeriano Di Domenico) Intl. fodbold - 11. jan. 2016 - kl. 19:55 Monster-Messi gør det igen: Verdens bedste

Italienerne begrunder valget af Andreas Christensen således:

- Den 19-årige dansker er udlånt fra Chelsea til Borussia Mönchengladbach, hvor han har vist sig at være en nøgleforsvarer i Bundesligaen og i Champions League, hvor han har givet prøver på sine atletiske evner og spil-intelligens, skriver Gazzetta dello Sport.

Listen toppes af Bayern Münchens unge franskmand Kingsley Coman, der løber med sejren foran Schalkes Leroy Sane og Anderlechts Youri Tielemans.

Du kan se hele listen her

Se også: Allan fik Ballon d’Or-beskeden i en pølsevogn

Her henter AC og Glasbach stor pokalsejr:

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen