Forurening og miljøkrise truer årets Copa America

Chile døjer med enorme forureningsproblemer, og det kan give problemer for afviklingen af Copa America

Det brasilianske landshold hygger sig - men de er også stadig hjemme i Brasilien. (Foto: EFE)
Det brasilianske landshold hygger sig - men de er også stadig hjemme i Brasilien. (Foto: EFE)

Mens stjerner som Lionel Messi, Neymar, James Rodriguez og mange flere er på vej til Chile, hvor Copa America-slutrunden skal afvikles de kommende uger, har værtsnationen store udfordringer med forurening.

Dagen før åbningskampen torsdag har myndighederne erklæret miljøkrise i byen Temuco, og der er udsendt varsel om det samme i hovedstaden Santiago. Begge byer lægger stadion til flere kampe ved slutrunden.

Mængden af forurening og smog er ganske enkelt blevet så voldsom, at bystyret i Santiago så sent som i sidste uge indførte en forureningsfri dag. Det betød, at bilerne måtte holde stille, og at 800 fabrikker blev tvunget til at holde lukket - for 10. gang i år.

Se også: Messi skal i retten for skattesnyd

Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Den voldsomme forurening er ikke kun et stort miljøproblem, det kan også få indvirkning på spillerne.

- Smog og forurening har ikke bare en effekt på folks sundhed. Det påvirker også atletiske præstationer, siger den chilenske læge Luis Maya, der er tilknyttet klubben Colo-Colo, hvorfra han kender til problemet.

Luftforureningen i Santiago er massiv og står i skærende kontrast til de sneklædte Andesbjerge i baggrunden. (Foto: AFP)
Luftforureningen i Santiago er massiv og står i skærende kontrast til de sneklædte Andesbjerge i baggrunden. (Foto: AFP)
 

Trods den omfattende og presserende miljøkrise agter arrangørerne at gennemføre turneringen som planlagt, og det er også planen hos bystyret i Santiago.

- Vi har snakket med myndighederne, og hvis der er en ting, vi ikke kan gøre, så er det at udsætte en kamp, lyder det fra Santiagos guvernør, Claudio Orrego.

Se også: Efter bombe af skandaler: FIFA suspenderer VM-valg

Dermed indikerer han også, at forureningsfrie dage næppe kommer i spil i de byer, hvor kampene afvikles.

Åbningskampen natten til fredag dansk tid i Santiago står mellem værterne fra Chile og Ecuador, mens finalen spilles 4. juli - også i Santiago.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere