Ginola vil være FIFA-præsident

Både den tidligere Premier League-stjerne David Ginola og den jordanske Prins Ali bin al Hussein går efter posten som FIFA-præsident efter Sepp Blatter

David Ginola i sin storhedstid som Tottenham-spiller o slutningen af 1990'erne. (Foto: PA)
David Ginola i sin storhedstid som Tottenham-spiller o slutningen af 1990'erne. (Foto: PA)

Efter Sepp Blatters tilbagetræden som FIFA-præsident, der officielt træder i kraft efter en kommende, ekstraordinær FIFA-kongres, er et af fodboldens mest magtfulde embeder pludselig åbent.

Det har fået den tidligere PSG-, Newcastle- og Tottenham-stjerne David Ginola til at annoncere, at han stiller op. Det skriver BBC.

Sepp Blatter har tirsdag annonceret, at han træder tilbage. (Foto: AP) Intl. fodbold Sepp Blatter træder tilbage!

Ginola annoncerede også tidligt i 2015, at han ville stille op til det kommende præsidentvalg, men blot 14 dage senere trak han sit kandidatur. Valget endte som bekendt med, at Sepp Blatter blev genvalgt.

- Jeg fatter ikke, hvad der foregår. Jeg så folk blandt publikum, som stod og klappede. Var det en joke? udtalte Ginola i sidste uge, da Blatter var blevet genvalgt.

Også den jordanske Prins Ali bin al Hussein vil efter alt at dømme stille op til det kommende valg. Prins Ali var den eneste modkandidat til Blatter, da der fredag i sidste uge blev afholdt præsidentsvalg i FIFA's hovedkvarter i Zürich.

Farvel og tak. Foto: AP Jan Jensen Derfor går Blatter

- Det har været en svær valgkampagne af mange årsager. Men jeg står gerne til rådighed for at skabe forandringer. Jeg står til rådighed for alle lande inden for verdensforbundet. Vi har et ansvar over for alle, siger prinsen til CNN.

Se tv fra Blatters tale, hvor han annoncerede, at han ville træde tilbage:

- Vi skal bringe FIFA tilbage, hvor det hører hjemme; som et forbund for alle lande. Europas idé om boykot (af VM, red.) er latterlig. Fifa skal stå i spidsen for alle lande, siger Prins Ali bin al Hussein.

Også Luis Figo var oprindeligt opstillet til præsidentvalget, men han endte med at trække sit kandidatur. Han udtrykker tirsdag stor tilfredshed med, at Blatter nu snart er fortid i verdensfodbolden.

Sepp Blatter slipper ikke for at få sine aktiviteter i FIFA endevendt, selvom han tirsdag trak sig fra embedet som præsident. (Foto: AP) Intl. fodbold Han slipper ikke: FBI efterforsker Blatter

- En god dag for FIFA og for fodbold, skriver Real Madrid-legenden på facebook.

- Nu kommer forandringen endelig. Jeg sagde fredag, at denne dag ville komme før eller siden. Nu er den her!

- Nu skal vi roligt og ansvarligt finde en løsning, som hele verden kan støtte op om, så vi kan starte en ny æra med dynamik, gennemsigtighed og demokrati i FIFA, lyder det fra Figo.

Den ekstraordinære kongres, hvor FIFA skal vælge ny præsident, ventes lige nu afholdt i efteråret 2015 eller tidligt i 2016.

Generalsekretær Jerome Valcke (t.v.) og Sepp Blatter er begge kraftigt impliceret i FIFA-skandalen som følge af et brev, der tirsdag kom til offentlighedens kendskab. (Foto: AP) Intl. fodbold Her er brevet, der fældede Blatter

18 kommentarer
Vis kommentarer