Gråt guld: 49-årig legende tager et år mere som professionel

Den japanske legende Kazuyoshi Miura har netop forlænget sin kontrakt med Yokohama FC, så han spiller, til han bliver 50 år

Kazuyoshi Miura, der om kort tid fylder 50 år, tager et år mere som professionel i Yokohama FC. Foto: Newsroom/Polfoto
Kazuyoshi Miura, der om kort tid fylder 50 år, tager et år mere som professionel i Yokohama FC. Foto: Newsroom/Polfoto

Vi skal blive stadig længere på arbejdsmarkedet, og der er i det hele taget et enormt fokus på 'det grå guld'.

Åbenbart også i de japanske fodboldrækker.

Her huserer 49-årige Kazuyoshi Miura i Yokohama FC, der spiller i den næstbedste japanske række - og det bliver han ved med en sæson endnu.

Den tidligere landsholdsspiller har nemlig netop forlænget sin kontrakt med Yokohama, så han til februar tager hul på sin sæson nr. 32 som professionel.

Et eventyr, der for ham startede i 1986 i Brasilien, hvor han blandt andet spillede for Santos, inden han via den japanske J-League kom til Genoa og Dinamo Zagreb.

Her havde han dog ikke den store succes, og han vendte derfor hjem til stjernestatus i sit hjemland, hvor han allerede havde fire mesterskaber i bagagen.

Det blev ikke til flere, og i 2005 skrev han som 38-årig det, der lignede sin sidste kontrakt, da han skiftede til Yokohama FC i J-League 2 på en bemærkelsesværdig fire og et halvt år lang aftale.

Her er han dog blevet hængende - sidste sæson spillede han 20 kampe og scorede et enkelt mål.

'King Kazu', som japanerne kalder ham, har dog været garant for langt flere mål i sin imponerede karriere. Således er Asiens bedste fodboldspiller 1993 den næstmest scorende på det japanske landshold gennem tiderne med 55 mål i 89 landskampe.

Her stoppede han for 17 år siden, men han er altså endnu ikke helt færdig med at spille fodbold.

- Jeg håber at kunne kæmpe videre med alt, jeg har sammen med de ansatte i klubben. med mine holdkammerater og med fansene, der altid har støtte mig, siger Miura, der i øvrigt bliver 50 år 26. februar.

5 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere