Håbet lever i Australien: Denne dansker kæmper stadig om guld

Den tidligere landsholdsmålmand Thomas Sørensen har modsat Caroline Wozniacki fortsat masser at spille for i Melbourne, hvor han har imponeret stort siden sin ankomst

Thomas Sørensen har leveret varen for sin australske klub Melbourne City. (Foto: ALL OVER)
Thomas Sørensen har leveret varen for sin australske klub Melbourne City. (Foto: ALL OVER)

Eventyrlysten har fået frit spil hos Thomas Sørensen, siden målmanden forlod Stoke efter mange års tro tjeneste i Premier League.

Først gik turen tværs over USA på cykel, og efterfølgende har den tidligere landsholdsspiller så slået sig ned på den anden side af jordkloden - nærmere betegnet den australske sydkyst.

Her skrev han i sommer under på en toårig kontrakt med Melbourne City, der udgør den ene halvdel af storbyens to aktiver i den bedste australske fodboldrække.

Og A-League, som den hedder, er blevet taget med storm af danskeren. Trods en sen ankomst og derfor kort forberedelse til sæsonstarten i oktober, har Thomas Sørensen for længst bevist sit værd.

Det fortæller den lokale Herald Sun-journalist David Davutovic til Ekstra Bladet. Han har set med fra sidelinjen gennem hele sæsonen, hvor Melbourne City efter 15 ud af 27 runder er placeret på en fjerdeplads.

- Før Thomas Sørensen skrev under, var der snak om, hvorvidt det var et godt køb grundet hans alder. I den australske liga er det sådan, at hver klub må have fem udenlandske spillere ,og Sørensen er faktisk kun den tredje målmand i historien, der er kommet til på den måde, siger Davutovic.

- Australien har altid produceret gode målmænd, så man har ofte ment, at det var en skam at bruge visum på spillere, der havde den position, fortæller journalisten.

- Sørensen ankom sent til klubben og havde kun 2-3 ugers træning med holdet, inden turneringen startede.  Men på det seneste har han virkelig vist sit værd. Flere gange har han været manden, der sikrede Melbourne sejren, siger Davotuvic.

Se også: Efter ny drømmekamp: 'The Great Dane' hyldes i Australien

Det var senest tilfældet 10. januar, hvor Sørensen leverede den ene fabelagtige redning efter den anden i topkampen mod Western Sydney Wanderes.

Her blev han efter sejren på 3-2 for anden gang i sæsonen valgt til ugens hold i ligaen. Og det på trods af, at han også havde fejlet stort i et enkelt tilfælde i den pågældende kamp.

Men han rejste sig og betalte tilbage ved at redde sit hold flere gange i anden halvleg. Et kendetegnende træk ved danskeren, mener Davutovic.

- Fra hans (Sørensens, red.) side er der også begået fejl, men hans erfaring har hjulpet ham her. Alle målmænd laver fejl af og til, men de bedste keepere er dem, der kommer hurtigt videre. Og det er tilfældet for Thomas, lyder det fra Herald Sun-journalisten.

Denne egenskab kan i sidste ende hjælpe Melbourne City på vej mod klubbens første australske mesterskab. Mandskabet har sikker kurs mod en plads i slutspillet, hvor et effektiv og yderst kompetent angreb kan gøre ondt på de fleste.

Se også: Officielt: Thomas Sørensen drager down-under

Med 37 scorede mål er Melbourne City med afstand det mest målfarlige hold i ligaen, mens Sørensen til gengæld lider af, at holdets defensiv halter under de store fremadrettede sats og derfor har tilladt næstflest mål imod.

- Thomas Sørensen er vel den travleste målmand i ligaen. Melbourne City har rækkens bedste offensiv, men er omvendt også meget sårbare i defensiven. De kan let indkassere 2-3 mål i kampene, men samtidig også score tre eller fire gange, siger Davutovic.

Først til maj bliver kampen om trofæet i Australien afgjort, og skulle det glippe denne gang for Sørensen, er der et et nyt skud i bøssen i næste år.

Den forhenværende landsholdsmålmand har kontrakt med australierne til sommeren 2017. Et partnerskab, der allerede efter en fjerdedel af perioden kan betegnes som en succes.

- Han har gjort meget for klubben. Han har styrket kommunikation både på banen og i omklædningsrummet. Som spiller har han været med til at give klubben selvtillid, siger Davutovic.

Der var engang... Se Thomas Sørensen snuppe straffespark, mens han stadig var i Premier League:

4 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere