Hård anklage: Ambulancefolk svigtede død fodboldspiller

Patrick Ekeng døde efter kollaps på fodboldbanen, men bedre førstehjælp kunne måske have reddet hans liv

Billeder fra den tragiske hændelse. (Video: AP)

Den tragiske sag, hvor den camerounske fodboldspiller Patrick Ekeng fredag mistede livet under en kamp for sin rumænske klub Dinamo Bukarest, får formentlig et efterspil.

For ifølge Den Internationale Spillerforening, Fifpro, er beredskabet i den rumænske liga stærkt kritisabelt trods tidligere dødsfald.

Tidligere har spillerforeningen gjort opmærksom på problemet i Rumænien og forlangt at få veludstyrede ambulancer til alle fodboldkampe i landet, hvor en anden afrikansk spiller mistede livet på grund af et hjerteanfald i 2012.

Randers FC TV: Her dedikerer Randers-spiller mål til afdød landsholdsspiller

Men det ønske er ikke blevet imødekommet, selv om det potentielt kunne have reddet Dinamo Bukarest-spillerens liv fredag.

- Det er for tidligt at drage konklusioner om Ekengs tragiske dødsfald, fordi politiet undersøger omstændighederne, men det står klart, at rumænske klubber har en historie, når det kommer til at lempe på lægefaciliteter til fodboldkampe.

- I stedet for at få moderne ambulancer til alle fodboldkampe har klubberne i landets tre bedste rækker blot haft en ambulance med et minimum af udstyr stående standby, lyder det fra Fifpro.

Patrick Ekeng faldt pludselig om fredag aften i en ligakamp i rumænsk fodbold. (Foto: AP) Intl. fodbold Hård kritik efter fodboldspillers død: Det må ikke ske i 2016

Spillerforeningen har angiveligt god grund til at være bekymret.

Ifølge lægen Cristian Pandrea, der arbejder på det hospital i Bukarest, hvor Patrick Ekeng ankom til efter sit kollaps, var der ikke blevet gjort noget for at genoplive ham i ambulancen på vej til hospitalet. Det siger lægen til det rumænske medie Agerpres.

Derfor skal både det private ambulancefirma, som kørte Ekeng til hospitalet, undersøges, lige som det skal undersøges, om personalet om bord på ambulancen var tilstrækkeligt uddannet.

Patrick Ekeng blev 26 år gammel.

Intl. fodbold Fodboldstjerner i chok over død landsholdsspiller

15 kommentarer
Vis kommentarer