Han slipper ikke: FBI efterforsker Blatter

USA's forbundspoliti, FBI, efterforsker den tilbagetrådte Fifa-præsident Sepp Blatter, erfarer ABC News

Der er formentlig en årsag til, at det var på et hasteindkaldt pressemøde, at præsidenten for det internationale fodboldforbund Fifa, Sepp Blatter, tirsdag annoncerede, at han træder tilbage.

I hvert fald erfarer den amerikanske tv-station ABC News, at det amerikanske forbundspoliti, FBI, er i hælene på den 79-årige schweizer.

Sepp Blatter har tirsdag annonceret, at han træder tilbage. (Foto: AP) Intl. fodbold Sepp Blatter træder tilbage!

ABC News erfarer tirsdag, at FBI efterforsker Sepp Blatter. TV-stationen har været i kontakt med kilder tæt på sagen.

FBI stod også bag, da Fifa-skandalen for alvor begyndte at rulle i onsdags.

Forbundspolitiet forestod efterforskningen, der førte til anholdelser af ni Fifa-topbosser i Zürich, hvor de opholdt sig på samme hotel forud for fredagens præsidentvalg i Fifa.

Farvel og tak. Foto: AP Jan Jensen Derfor går Blatter

Allerede i weekenden blev den amerikanske efterforsker citeret for at varsle flere anholdelser i sagen.

- Jeg er ganske sikker på, at der kommer en ny runde sigtelse, sagde han til The New York Times.

Også Fifas generalsekretær, Jerome Valcke, har været sat i forbindelse med korruption.

Han skulle angiveligt have været involveret i en bestikkelsesaffære tilbage i 2008. Men det afviste Fifa i en meddelelse tidligere tirsdag.

Generalsekretær Jerome Valcke (t.v.) og Sepp Blatter er begge kraftigt impliceret i FIFA-skandalen som følge af et brev, der tirsdag kom til offentlighedens kendskab. (Foto: AP) Intl. fodbold Her er brevet, der fældede Blatter

- Betalingerne på 10 millioner dollar (68 millioner kroner) blev forestået af den daværende leder af Fifas finanskomité, og de blev lavet i overensstemmelse med Fifas regler.

- Hverken generalsekretær Jerome Valcke eller andre medlemmer af Fifas øverste ledelse var involveret i iværksættelsen, godkendelsen eller gennemførelsen af dette, meddeler Fifa i en udtalelse.

David Ginola i sin storhedstid som Tottenham-spiller o slutningen af 1990'erne. (Foto: PA) Intl. fodbold Ginola vil være FIFA-præsident

30 kommentarer
Vis kommentarer