Her bliver Michael Laudrups fremtid afgjort

De næste fire måneder er de eneste, som Michael Laudrup ved, hvad byder på. Derefter udløber kontrakten med den qatarske klub Lekhwiya, og en ny beslutning skal tages

Se interviewet med Michael Laudrup: Sådan er livet i Qatar (Video: Lars Poulsen)

DOHA (Ekstra Bladet): Hver gang et trænersæde rundt om i Europa bliver ledigt, bringes den danske elegantier på banen, hurtigere end Kronprins Frederik kan komme over en stormlukket Storebæltsbro.

Senest er han bragt i spil som sportsdirektør i FC Barcelona, men når han denne dag render rundt på en træningsbane, hvis grønne farver står i skarp kontrast og nærmest virker malet på det ellers triste sandfarvede ørkenlærred, der er kendetegnene for Qatar, tænker han ikke længere frem end fire måneder.

Han tænker hverken på ledige sæder i Europa eller et muligt landstrænerjob.

- Hvad byder fremtiden på?

- Det ved jeg ikke. Da jeg skrev under her, fik jeg muligheden for en længere kontrakt. Men jeg sagde, at jeg ikke vidste, hvordan det ville være at være her – både på og udenfor banen. Det havde da været sikrest for mig at tage de to-tre års kontrakt, jeg fik forelagt, men nu tog jeg et, siger Laudrup, der uden problemer eller tegn på alderdom boltrer sig i træningsøvelserne og får de aktive til at ligne tekniske begyndere.

Michael Laudrup på arbejde i Qatar (Foto: Lars Poulsen)
Michael Laudrup på arbejde i Qatar (Foto: Lars Poulsen)
 

Laudrup skal i gang med Champions League
Den tidligere træner, belgieren Eric Gerets blev fyret, selvom mesterskabet kom hjem. Det var ikke nok. Nu er presbolden hos danskeren.

- Lige nu går det rigtig fint. Vi ligger på en delt førsteplads klart foran nummer tre. Så vi bliver to hold, der skal kæmpe om det. Vi skal starte gruppespil til Champions League i februar i en helt anden verdensdel, som også bliver spændende, og vi har pokalturnering - og det hele indenfor små fire måneder. Det bliver et hårdt forår her, og så må vi se, hvad der sker, når vi når frem til maj måned.

Er det klub eller landshold, du tænker på?

- Jeg tænker slet ikke noget. Jeg tænker kun på det her. Jeg har lært gennem mange år, at i fodbold går ting hurtigt både den ene og den anden vej. Så det er med at fokusere på nutiden. Og nutiden er altså de næste fire måneder.

Det danske landstrænerjob er ikke noget, du tænker på?

Det danske landstrænerjob er besat, så man kan ikke snakke om et job, der er besat.

- Heller ikke på den lange bane?

Det er besat, så vi er ude i noget hypotetisk. Man kan altid svare på hypotetiske spørgsmål, men så kan jeg svare på alle spørgsmål, siger Laudrup som sit sidste svar i denne omgang.

Om fire måneder er vi klogere.

Michael Laudrup er kommet til Qatar for at ændre verden. Han er gæst i et andet land og må indordne sig, fortæller han i et interview med Ekstra Bladet om kritikken af landet (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Nu taler Laudrup ud om kritikken: Jeg kan ikke redde verden

FAKTA: Michael Laudrups karriere som spiller og træner

Laudrups karriere som aktiv:

Brøndby IF 1982-83
Lazio (udlejet fra Juventus) 1983-85
Juventus 1985-89
Barcelona 1989-94
Real Madrid 1994-96
Vissel Kobe 1996-97
Ajax Amsterdam 1997-98

Michael Laudrups karriere som træner:

Assistant på danske landshold 2000-02
Træner for Brøndby IF 2002-06
Træner for Getafe 2007-08
Træner i Spartak Moskva 2008-09
Træner for Mallorca 2010-11
Manager i Swansea 2012-14
Træner i Lekhwiya 2014-??

 TV: Michael Laudrup forholder sig til Qatar-kritik

0 kommentarer
Vis kommentarer