Her er Blatters sidste tale som FIFA-præsident

Sepp Blatter indkaldte tirsdag til en ekstraordinær FIFA-kongres, hvor en ny præsident skal vælges

Her trækker Blatter sig. (Video: AP)

Spørgsmålstegnene stod at læse i alle de kommentarer, der på Twitter kom ud fra journalister, da de tirsdag var blevet indkaldt til pressemøde i FIFA-hovedkvarteret i Zürich med en times varsel.

Først var Blatters navneskilt stillet op på podiet, derefter blev det fjernet igen.

Sepp Blatter har tirsdag annonceret, at han træder tilbage. (Foto: AP) Intl. fodbold Sepp Blatter træder tilbage!

Ingen i FIFA ville sige, hvad pressemødet handlede om, udover at det var 'meget vigtigt'.

Det må man sige, at det var.

Spekulationerne gik på, at det var FIFA's generalsekretær, Jerome Valcke, der nu ville blive fyret for sin rolle i korruptionssagen, der hærger fodboldforbundet.

Pressemødet startede klokken 18.45, og kort tid efter gik den 79-årige præsident Sepp Blatter på talerstolen. Allerede efter de første sætninger stod det klart, at pressemødet handlede om Blatter selv, og at han var i gang med sin sidste tale som præsident for verdensfodbolden.

Farvel og tak. Foto: AP Jan Jensen Derfor går Blatter

Den korte tale blev afholdt på fransk, men FIFA var hurtigt ude med en oversættelse til engelsk, som kan læses herunder.

8. juni ville Sepp Blatter have kunnet fejre 17 år som præsident for FIFA. Han blev første gang valgt 8. juni 1998, hvor han afløste João Havelange.

1 af 2 
2 af 2 Sepp Blatter har de sidste dage kigget sig selv grundigt i spejlet og fundet ud af, at han ikke længere er den rette præsident for korruptionshærgede FIFA. (Foto: AP)
6 kommentarer
Vis kommentarer