Her er kvinder forbudt: FIFA i forgæves offensiv

Over et år efter FIFA's præsident besøgte Iran, må kvinder stadigvæk ikke vise sig på stadion til fodboldkampe

En kvindelig iransk fan er på tribunen under VM-slutrunden i Brasilien. Det ville ikke havde været lovligt i hjemlandet. (Foto: AP)
En kvindelig iransk fan er på tribunen under VM-slutrunden i Brasilien. Det ville ikke havde været lovligt i hjemlandet. (Foto: AP)

I Iran må kvinder ikke vise sig på stadion til fodboldkampe, men ifølge Sepp Blatter, der er præsident for FIFA, bør det ikke være sådan.

Frontfiguren for det internationale fodboldforbund kalder det således fuldstændig uacceptabelt og bebuder, at der skal foretages forandringer på området.

- Da jeg rejste til Iran i november 2013, blev jeg ikke kun mødt af en stor entusiasme om fodbold, men også af en lov, der forbyder kvinder at komme til fodboldkampe.

- Det emne rejste jeg på et møde med Irans præsident, Hassan Rouhani, hvor jeg gik fra mødet med en fornemmelse af, at loven ville ændre sig.

- Indtil videre er der ikke sket noget. Der gælder stadigvæk et kollektivt adgangsforbud mod kvinder på stadion, selv om der er et blomstrende forbund inden for kvindefodbold i landet, siger Sepp Blatter.

De iranske fodboldspillere må ikke stille op til selfies med kvindelige fans, så hvis deltagerne fra Miss Universe kommer forbi, så er det bare ærgerligt (Arkivfoto: AP) Landsholdsfodbold Forbud til fodboldspillere: Nul selfies med kvinder

Budskabet fra fodbold-præsidenten er derfor helt entydigt:

- Det her kan ikke fortsætte. Derfor er min appel til de iranske myndigheder: Åbn landets fodboldstadioner for kvinder, siger Blatter.

Kvindeforbuddet på stadion kan få en afgørende betydning for, hvem der bliver valgt som værtsland for Asian Cup i 2019.

Jan Jensen Total kolbøtte: Nu rejser FIFA straffesag efter VM-skandalen

Her kæmper Iran mod De Forenede Arabiske Emirater om værtsskabet, men der spekuleres i, at kvindeforbuddet kan skade Irans muligheder for at blive valgt.

Under dette års Asian Cup i Australien blev Iran støttet af tusindvis af kvinder på lægterne, hvor de heller ikke var underlagt regler for deres påklædning.

29 kommentarer
Vis kommentarer