Historiens bedste indkøb: To danskere hyldet

Et par danskere pryder listen over MLS's bedste indkøb i historien

Miklos Molnars 12 scoringer for Kansas City Wizards i 17 bidrog til at sikre mesterskabet i danskerens ene sæson for klubben. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix
Miklos Molnars 12 scoringer for Kansas City Wizards i 17 bidrog til at sikre mesterskabet i danskerens ene sæson for klubben. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Ligesom i Danmark er fodbolden sat på pause i USA, hvor der altså ikke bliver spillet kampe i den bedste fodboldliga MLS.

I stedet har MLS's hjemmeside brugt lejligheden til at se tilbage på ligaens historie, og her har de lavet en liste over de bedste transfers i ligaens levetid. Og på den liste er der flere danskere og tidligere Superliga-spillere.

Den første dansker på listen er Miklos Molnar, der nåede 18 landskampe for Danmark. Han kom til Kansas City Wizards i januar 2000, og nåede at score hele 12 mål på 17 kampe for Wizards, der endte med at vinde mesterskabet i den sæson. Efterfølgende lagde han støvlerne på hylden.

Også Ronnie Ekelund er på listen. Den tidligere Brøndby- og Barcelona-spiller tilbragte hele fire år hos San Jose Earthquakes, hvor han var med til at vinde to mesterskaber.

På listen er også et par spillere, der ikke fik succes i Superligaen. Den tidligere FC København-angriber Fanendo Adi og den tidligere FC Midtjylland-spiller Daniel Royer er begge på listen. De nåede begge kun én sæson i Superligaen, før de drog til MLS.

Listen prydes også af et par helt store stjerner som Hristo Stoichkov, Zlatan Ibrahimovic, David Villa, Carlos Valderrama, Thierry Henry og David Beckham, der havde et succesfuldt stop i MLS i deres karrieres efterår.

Luksus til 165 millioner: Kig ind i Beckhams bolig

Dansk talent i New York: Lig bliver kørt væk i lastbiler

Kan tvinges til at skifte navn

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind