Ingen tør møde verdens farligste fodboldhold

Canelas er absolut tophold i den portugisiske fjerde division, fordi ingen gider at møde det voldelige hold. Nu er det endelig sket - og de har såmænd tabt

Spillerne i Canelas har lidt problemer med disciplinen. Ingen tør møde dem. Foto: All Over Press
Spillerne i Canelas har lidt problemer med disciplinen. Ingen tør møde dem. Foto: All Over Press

De er blevet kaldt 'slagtere' og 'bøller'.

Spillerne fra den portugisiske fodboldklub Canelas er kendt for deres mere end håndfaste måde at håndtere spillet og ikke mindst modstanderne på.

Kigger man i tabellen for den 'Porto Divisão de Elite', der er et regionalt fjerde lag i det portugisiske liga-system, så ser alt ellers ud til at være fryd og gammen.

Her er Canelas suverænt tophold med imponerende 61 point for 22 af de i alt 26 kampe. Og da de nærmeste rivaler er 16 point væk, så er de sikre på at slutte grundspillet på førstepladsen.

Bagsiden af medaljen er dog den, at ingen gider at møde dem.

Klubben, der ligger i en sydlig forstad til Porto, har et ry for at spille til og mange gange langt over grænsen. Spark i brystet, benbrækker-tacklinger og slag er bare en del af repertoiret. Og da dommerne samtidig frygter for at dømme imod dem, så har de øvrige hold sagt stop.

Ingen af liga-modstanderne har således ønsket at møde dem efter 7. spillerunde - på nær lige CD Candal, der 8. januar i 18. spillerunde tog til Canelas og vandt 2-0.

De vil i stedet hellere betale den bøde på 750 euro (ca. 5600 kroner), som det koster at udeblive fra en kamp - og så tabe den 3-0.

- Vi er et aggressivt hold, der spiller med passion. Men ingen løber på banen med pistol eller kølle.

- I begyndelsen ville vi bare have nogle point, nu vil vi rykke op, fordi ingen ønsker at møde os, siger holdets 41-årige anfører, Fernando 'Ape' Madureira.

Flere af modstanderne anklager decideret Canelas-spillerne for at søge konflikter på banen. Og de refererer ofte til, at tre faste spillere på holdet - blandt andre anføreren - er medlemmer af ultra-gruppen 'Super Dragões', der er storklubben Portos hardcore fans.

Klub-præsident Bruno Canastro ser dog ikke det som et problem.

- At have ultras på holdet styrker vores rygte som et voldeligt hold, men det er slet ikke tilfældet, siger han.

Canelas er nu begyndt at filme egne kampe - når nogen ønsker at møde dem - for simpelthen at dokumentere, at de ikke er så voldelige, som deres rygte vil det.

Der bliver dog med sikkerhed mulighed for at lufte videokameraet i denne sæson. For selv om der blot resterer fire spillerunder i Porto Divisão de Elite, så er sæsonen langt fra slut for Canelas-spillerne.

Som vindere af rækken skal de nemlig spille om at rykke op i den nationale 3. division, Campeonato de Portugal. Og her forventes det, at modstanderne tropper op.

Se også: Tidligere Brøndby-spiller overfaldet med hammer

Se også: Endelig bliver grotesk fodbold-regel droppet

Se også: Vilde billeder: Storkamp aflyst efter tilskuerballade

29 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere