Kæmpe cadeau til Christian Eriksen: Bedst i Europa

Den danske fodbold-kreatør er den bedste præsterende boks til boks-midtbanespiller i Europas fem største ligaer

Landsholdet og Tottenhams Christian Eriksen er den bedst spiller på sin position på tværs af de fem største ligaer i Europa.

Det fremgår af en ny rapport fra det anerkendte CIES Football Observatory, som har rangeret spillere fra Premier League, Serie A, Bundesligaen, La Liga og Ligue 1, og ud fra en række kriterier fundet ud af, hvem der har præsteret bedst på udvalgte positioner.

Spillere, der har spillet mindst 45 minutter i otte liga-kampe over de seneste tre måneder, er blevet bedømt ud fra seks forskellige kriterier: ærgerrighed, generobringer, aflevering, udfordringer, skabte chancer og skud.

Overgår store stjerner
Christian Eriksen kan notere sig en førsteplads på listen over boks til boks-spillere med en samlet score på 89,9.

Midtbanespilleren har præsteret bedre end Napolis Marek Hamsik, der indtager andenpladsen med en score på 89,5, mens Manchester Citys tyske midtbanespiller Ilkay Gundogan opnår en score på 86,9.

Christian Eriksens holdkammerat Dele Alli indtager sammen med Juventus' Sami Khedira en syvendeplads med 84,8 point.

Kevin de Bruyne, der har spillet en flot sæson for de engelske dukse fra Manchester City, indtager en sjetteplads med 85,5 point.

Flot repræsenteret
Tottenham har generelt mange spillere på listen, og foruden Christian Eriksen topper også holdkammeraten Hugo Lloris listen over bedste målmand.

Derudover indtager Davinson Sanchez andenpladsen over de bedste midterstoppere, Ben Davies er den femtebedste back, Mousa Dembélé er den næstbedste defensive midtbanespiller.

Ikke overraskende er Lionel Messi den bedste kantspiller, men Heung-Min Son kommer ind på en fjerdepladsen, og så er holdets stjerneangriber Harry Kane den tredjebedste angriber kun overgået af Cristiano Ronaldo og Gonzalo Higuain.

Tidligere på året offentliggjorde selvsamme analyseinstitut at FC Nordsjællands Victor Nelsson var blandt de 50 mest lovende talenter i Europa.

Se de danske karakterer: Angriber dumpede med et brag

Eriksen på skånekost: - Sabrina har styr på det

Superliga-talent blandt Europas 50 mest lovende