Kæmpe fodboldskandale: Mystiske sprøjter gav hjerteproblemer

I Cypern har tre fodboldspillere måttet indstille karrieren på grund af hjerteproblemer efter at have fået indsprøjtninger af mystisk firma

Apoel Nicosia, der sidste år sendte Pieros Sotiriou til FC København, er blandt de klubber, der angiveligt skulle have benyttet sig af Biomedical Health Sport Diagnostics og firmaets mystiske indsprøjtninger. Foto: Frank Augstein/AP/Ritzau Scanpix
Apoel Nicosia, der sidste år sendte Pieros Sotiriou til FC København, er blandt de klubber, der angiveligt skulle have benyttet sig af Biomedical Health Sport Diagnostics og firmaets mystiske indsprøjtninger. Foto: Frank Augstein/AP/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold

En kæmpe skandale er ved at blive afdækket i Cypern.

Her har flere fodboldspillere fra landets bedste klubber slået alarm. De er nemlig blevet syge efter at have fået indsprøjtninger med ukendte præparater.

I visse tilfælde alvorligt. Således oplyser den internationale spillerforening, Fifpro, over for svenske Aftonbladet, at tre spillere er blevet diagnosticeret med så alvorlige hjerteproblemer, at de har måttet indstille karrieren.

Selskabet Biomedical Health Sport Diagnostics har de seneste to sæsoner jævnligt sendt besøgt adskillige topklubber og givet spillerne indsprøjtninger - angiveligt for at forbedre deres restitution.

Men sprøjterne gav ingen mærkbare effekter - ud over bivirkninger. Som hos de tre spillere, der henvendte sig til politiet, da de fik det dårligt.

Derfor har Fifpro taget affære og alarmeret såvel det cypriotiske fodboldforbund, og det europæiske ditto, UEFA.

– Fifpro kræver en akut udredning af den medicinske behandling, der blev tildelt spiller i mindst fire førstedivisionsklubber i Cypern. Fifpro kan forstå, at spillere i disse klubber er blevet tildelt ukendte substanser - nogle af dem intravenøst - for at forbedre deres restitution, siger Fifpros presschef, Alex Duff, till Aftonbladet.

Han er især bekymret over de alvorlige hjerteproblemer, der er blevet konstateret, selv om man altså endnu ikke har bevis for en sammenhæng.

- På grund af risikoen for en sammenhæng mellem de uidentificerede substanser og og de tre spillere hjerteproblemer beder Fifpro om fodboldforbundenes hjælp til at identificere, hvad der blev tildelt spillerne og slå fast, om deres holdkammerater er i fare, siger Alex Duff.

Biomedical Health Sport Diagnostics behandler ikke kun fodboldspillere. De assisterer også andre atleter som den tidligere top-tennisspiller Marcos Baghdatis.

Stort medie: FC Barcelona forhører sig om dansk landsholdsstjerne

Efter skrækkelig video: Her er dansk stjernes fantastiske gestus

Hooligan-vanvid i Champions League - 11 tilskuere såret

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind