Kæmpe skandale tårner sig op: PSG-ejer mistænkt for VM-bestikkelse

Statsanklageren i Schweiz mistænker Nasser al-Khelaifi og hans mediekoncern for at bestikke sig til tv-rettigheder

Rigmanden Nasser al-Khelaifi, der ejer fodboldklubben Paris Saint-Germain, er under mistanke i en stor sag om bestikkelse.

Statsanklageren i Schweiz mistænker PSG-ejeren for at være indblandet i et forsøg på at sikre sin mediekoncern, Bein Media Group, tv-rettighederne til VM i 2026 og 2030.

Det skulle ske gennem bestikkelse af den tidligere generalsekretær i Det Internationale Fodboldforbund (FIFA), Jerome Valcke, der blev fyret i januar 2016.

To andre personer, deriblandt en chef hos Bein Media Group, er involveret i sagen.

Jerome Valcke blev afhørt torsdag i Schweiz, efter at ejendomme i Frankrig, Grækenland, Italien og Spanien er blevet ransaget i en fælles europæisk politiaktion.

Sagen blev indledt 20. marts, men mistanken er blevet holdt hemmelig frem til denne uge. De nye oplysninger kan for alvor sende ringe gennem vandet i forhold om mystikken vedrørende Qatars tildeling af værtskabet for VM i 2022.

Det fortæller Ekstra Bladets sportskommentator, Jan Jensen, der har stillet skarpt på FIFA-skandalerne og Qatar-forbindelsen talrige gange

- Nasser al-Khelaifi er helt central i forhold til, at Qatar fik VM. På det tidspunkt var Jerome Valcke generalsekretær i FIFA, og der var en tæt forbindelse mellem Qatar og FIFA. Der har længe været formodninger om, at de købte sig til VM. Mistanken var i forvejen stor, og med disse nye oplysninger er den kun blevet større siger, siger Jan Jensen.

Sideløbende med den nye sag kæmper Jerome Valcke i øjeblikket for at få omstødt en 10-årig udelukkelse fra al fodbold hos Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

- Valcke er allerede anklaget for at have solgt tv- og kommercielle rettigheder til VM-slutrunderne for at tjene penge til sig selv, siger Jensen med henvisning til en billetskandale i forbindelse med VM i 2014 i Brasilien.

- Nu er FIFA og andre instanser nødt til at få undersøgt det her en gang for alle. Er VM-slutrunden 2022 købt? Eller er den sikret på fair vis? Mere og mere taler for, at Qatar har købt sig til det, siger Jan Jensen.

43-årige Nasser al-Khelaifi, der kommer fra Qatar, ejer PSG og er grundlægger af Bein Media Group.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen