Kæmpe succes i milliard-selskab: Dansker tager guld med storklub

Shanghai SIPG, der har Mads Davidsen som teknisk direktør, sikrede sig onsdag klubbens første kinesiske mesterskab nogensinde

Her vinder danskerens klub, Shanghai SIPG, kinesisk guld. Video: SNTV
Følg Fodbold

Fire års hårdt arbejde kulminerede onsdag aften for Mads Davidsen, der er teknisk direktør i den kinesiske storklub Shanghai SIPG.

På hjemmebanen i den enorme millionby kunne den 36-årige dansker og holdet sejre med 2-1 over Beijing Renhe, og dermed sikre sig Shanghais første kinesiske mesterskab nogensinde.

Tre point ville med sikkerhed sende guldstøv over grønsværen, for de nærmeste konkurrenter fra Guanzhou Evergrande halsede inden næstsidste spillerunde fem point efter.

Men de nærmeste forfølgere, der har vundet guldet i de seneste syv sæsoner på stribe, tabte selv deres kamp mod Chongging Lifan, og på den led var det blevet en historisk dag i Shanghai uanset hvad. For det er en milepæl, der er tale om.

Mesterskabet er Shanghai SIPG's første nogensinde i den bedste kinesiske række, hvor bevågenheden er eksploderet voldsomt over de seneste år med absurde transfer-summer i forhold til indkøb af stjerner og lønninger af selvsamme profiler.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Mads Davidsen, der tog sig tid til at juble lidt i telefonen, mens spillerne gjorde det samme i omklædningsrummet.

- Det har krævet nogle kræfter, og mange hårde arbejdstimer for mange mennesker for at få det her til at lykkes, men vi er langsomt blevet bedre år for år, og nu kulminerer det så med det første mesterskab, så det er selvfølgelig en kæmpe forløsning, siger Davidsen til Ekstra Bladet.

Hans kinesiske eventyr blev dog indledt hos rivalerne fra Guangzhou R & F.

Det er endnu ikke afklaret, hvad fremtiden bringer for Mads Davidsen, der på rygtebasis i en periode var sat i forbindelse med jobbet som sportsdirektør i Brøndby, efter at Troels Bech bekendtgjorde sin fremtidige afsked i klubben

Brøndby må lede videre: Mads Davidsen i dialog med udenlandske klubber

Jobbet på Vestegnen gik som bekendt til Ebbe Sand, men mesterskabet i Kina gik til gengæld til Mads Davidsen. Paradoksalt nok var det netop på Ebbe Sands fodbold-akademi i Shanghai, at Davidsens kinesiske eventyr startede, da han her blev chef tilbage i 2012.

Siden gik turen til Shanghais mesterskabsrivaler fra Guanzhou Evergrande, hvor Davidsen i et par år var assistent for den tidligere engelske landstræner Sven-Göran Eriksson.

Det samarbejde var særdeles frugtbart. Både for Davisen og Guanzhou Evergrande, der vandt titler, mens danskeren vandt frem på det kinesiske marked.

I december 2016 scorede han så topjobbet som tekniske direktør i Shanghai SIPG, hvis status meget vel blev eksemplificeret ved, at klubben i selvsamme sæson havde købt den brasilianske stjerne Hulk for mere end 400 millioner kroner.

De to ses på billedet, som Davidsen har sendt til Ekstra Bladet, mens festlighederne og jublen står på.

Privatfoto
Privatfoto

Det er dog en anden brasilianer, som har været den store stjerne i klubben i denne sæson. Oscar, der blev hentet i Chelsea og i flere år var en bærende kraft på det brasilianske landshold, har med 18 assists og 12 scoringer været afgørende profil for det nuværende mesterhold. 

I onsdagens kamp var det dog den kinesiske angriber Wu Lei, der strålede for Shanghai SIPG ved at score det første mål i kampen og dermed danne fundamentet for sejren. Det var i øvrigt hans scoring nummer 27 i ligaen i denne sæson.

Men de to stærke profiler kommer Davidsen ikke til at arbejde videre med efter nytår. Danskeren bekendtgjorde allerede i august, at han stopper, når han har kontraktudløb efter dette år. Hvad der venter på den anden side af guldet vides endnu ikke.

William Kvist overvejer ny karriere efter fodbolden

Kinesisk pengevanvid fortsætter: Stjerne dropper Juventus

Portugisisk europamester rykker til kinesisk danskerklub

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind