Karantæne på livstid

José Maria Marin, der var præsident for Det Brasilianske Fodboldforbund, er blevet udelukket af FIFA

José Maria Marin har fået livstidskarantæne. Foto: Ritzau Scanpix
José Maria Marin har fået livstidskarantæne. Foto: Ritzau Scanpix

Den tidligere præsident for Det Brasilianske Fodboldforbund Jose Maria Marin er blevet udelukket for resten af livet af Det Internationale Fodboldforbund (FIFA).

Det sker, efter at han i august 2017 blev idømt fire års fængsel for svindel og hvidvask i USA.

Ifølge anklagemyndigheden har Marin modtaget 6,6 millioner dollar svarende til 44 millioner kroner i bestikkelse. Han fik en bøde på 1,2 millioner dollar - knap 8 millioner kroner.

Af FIFA's etiske komité blev 86-årige Jose Maria Marin mandag idømt en bøde på 1 million schweiziske franc - 6,5 millioner kroner.

Brasilianeren blev anholdt på et luksushotel i Zürich i maj 2015 som en del af en amerikansk efterforskning af korruption med forbindelse til topfolk fra FIFA.

Senere blev han udleveret til USA, hvor han blev løsladt mod kaution, mens retssagen stod på.

Den tidligere fodboldboss stod i spidsen for den komité, der organiserede VM i fodbold i 2014. Det blev afholdt i Brasilien.

De store stjerner skal spille et vist antal minutter, når de deltager i den private turnering, International Champions Cup. Og det gjorde Messi og Neymar da også, da Barcelona mødte Real Madrid i Miami i 2017. Foto: Getty Sport Nu begynder global fodboldkrig

Fremtidens Champions League ligner mere og mere en lukket fest for de største klubber. Foto: AP Champions League Slår alarm: - Det bliver fodboldens NHL

Reinhard Grindel sidder endnu i UEFA's eksekutivkomite - blandt andet sammen med DBU's Jesper Møller - men det er på lånt tid. Foto: AFP Sport Bestikkelses-skandale koster fodboldboss dyrt

9 kommentarer
Vis kommentarer