Annonce:
Annonce:

Kjær vader i tyrkisk succes: Nu kalder de ham Thor

Tyrkisk tordengud: Femten kampe uden nederlag har gjort Simon Kjær til superstjerne i Istanbul

Simon Kjær er blevet en stor stjerne i Tyrkiet. (Foto: Imago/Seskim Photo)
Simon Kjær er blevet en stor stjerne i Tyrkiet. (Foto: Imago/Seskim Photo)
Annonce:
Følg Fodbold

Når man har langt lyst hår og hedder Thorup til mellemnavn, så ligger sammenligningen naturligvis lige for.

Og Fenerbahce-tilhængerne i Istanbul har da også været raske ved havelågen til Valhalla da de skulle finde et kælenavn til deres nye, nordiske yndling.

Så i Istanbul er Simon Kjær blevet til Thor blandt de passionerede fans af den aktuelle nummer to i den tyrkiske liga.

Her var Simon Kjær sammen med stjernenavne som hollandske Robin van Persie og portugisiske Nani, der begge har en fortid på Old Trafford, blandt de profiler, som blev hentet i sommer sammen med den nye træner, Vitor Perreira.

Den markante import gav dog sine gnidninger.

Efter tyrkisk inferno: Simon Kjær har fået mundkurv på

Ti nye navne i truppen gav visse indkøringsvanskeligheder for Fenerbahce, som slet ikke fik den sæsonstart, de forvænte fans havde drømt om.

Annonce:

- Jeg føler, at vi bliver bedre og bedre for hver kamp. Vi er efterhånden rigtigt godt organiseret og har fundet de indbyrdes relationer, der er så vigtige - og som er så svære at have i starten, når man spiller et helt nyt hold sammen, siger Simon Kjær til Ekstra Bladet.

Og tiden har i den grad arbejdet til den danske tordengud og holdkammeraternes fordel.

Inden søndagens udekamp mod Genclerbirligi er holdet ubesejret i de seneste 15 kampe i alle turneringer.

I Europa League venter Lokomotiv Moskva til februar efter, at de falmede storklubber Ajax og Celtic blev elimineret i gruppespillet. Og i den hjemlige Superliga er holdet kun et point efter bysbørnene fra Besiktas på førstepladsen, mens ærkefjenderne fra Galatasaray er hægtet helt af i titelkampen.

Schmeichel, Kjær og Eriksen kæmper om hæderspris

Ikke mindst i kraft af Simon Kjær, der har svunget forsvars-hammeren og er en væsentlig årsag til, at Fenerbahce blot har lukket 12 mål ind og med syv 'clean sheets' har Tyrkiets bedste forsvar.

Annonce:

- Vi samler en del 'clean sheets' nu, og det begynder da at minde lidt om min tid i Lille, hvor vi gik på banen med en tro på, at de andre i hvert fald ikke fik scoret i mod os. Det er en fantastisk følelse at være med til som forsvarsspiller, for det er jo ligesom der, jeg rent personligt skal levere varen og har mit største fokus, siger Kjær, som ikke har fortrudt skiftet fra fransk forsvarsklippe til tyrkisk tordengud.

- Jeg skiftede til Fenerbahce for at spille for en ægte topklub og for at spille om mesterskaber. Der gør vi nu, og det er en fantastisk følelse. Jeg søgte det dér topklub-pres for, at man skal gå ind for at vinde hver eneste kamp, og der er ingen undskyldninger, hvis man ikke gør det. Og det pres nyder jeg, konstaterer Kjær, der kan runde et godt år af med kåringen som årets spiller i Danmark - hvis han ellers slår Kasper Schmeichel og Christian Eriksen.

- Det er da dejligt at blive nævnt - et skulderklap, og det har da også været et rigtigt godt fodboldår for mig, lyder det forsvarsprofilen.

Kjær vader i tyrkisk succes: Nu kalder de ham Thor

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: