Kometen Dolberg: Jeg googler ikke mit eget navn

Den danske angriber Kasper Dolberg kan se tilbage på en halvsæson, der er gået over al forventning. Men det får dog ikke den 19-årige angriber til at sole sig i succesen

Det blev til otte scoringer i Æresdivisionen, to i Europa League og en enkelt i Champions League-kvalifikationen for danske Kasper Dolberg, der kan se tilbage på en efterårssæson i 2016, der er gået over al forventning.

Den 19-årige angriber fik debut for Ajax i sommer og har siden siddet på den ledige plads som frontangriber, som han overtog efter polske Arkadiusz Milik, der blev solgt til Napoli.

At sige, at 2016 har været en succes for Kasper Dolberg, er en underdrivelse, og i sidste uge fik den tidligere Silkeborg-spiller også et bevis på, at han har haft en kometkarriere og har fået et stort gennembrud. Den stoiske dansker modtog i sidste uge prisen som Årets Fund i dansk idræt - en prestigefyldt pris, der er blevet uddelt siden 1929.

Til trods for den store succes er det ikke sådan, at Dolberg, der også fik landsholdsdebut i november, stiller sig tilfreds. Tværtimod. Ajax-spidsen er ikke typen, der bruger meget tid på at kigge efter, hvad der bliver skrevet om ham.

- Mange skriver gode ting til mig og om mig, men jeg er ikke typen, der læser noget, og jeg er heller ikke typen, der leder efter noget. Jeg er ikke en person, der googler mit eget navn, siger den 19-årige angriber til det hollandske medie nos.nl.

Selv om Kasper Dolberg ikke er meget for at læse om sig selv, er der masser af læsestof at tage fat på, skulle han ønske det. Store navne står nærmest i kø for at udtale sig om det danske talent, der blev fundet og hentet til Ajax af den danske scout John Steen Olsen.

Artiklen fortsætter under billedet

Debuten på det danske A-landshold var et specielt øjeblik for Kasper Dolberg, der løb på banen til et stort jubelbrøl fra Parken. Foto: Lars Poulsen
Debuten på det danske A-landshold var et specielt øjeblik for Kasper Dolberg, der løb på banen til et stort jubelbrøl fra Parken. Foto: Lars Poulsen

Selv John Steen Olsen er overrasket over Kasper Dolbergs utrolige udvikling, der af flere i Holland - inklusiv danske Kenneth Perez - er kaldt for et kæmpe talent med potentiale til at blive en fantastisk spiller.

- Jeg vidste, at han var god, men han udvikler sig endnu hurtigere, end jeg havde forventet. Kasper er hurtigt blevet moden og stærk. Han gemmer sig ikke, siger den danske scout og forklarer:

- Jeg er stolt af Kasper. Også af hans personlighed og hvor stille, han er. Han er stille, men det er godt. Nogle mennesker taler bare for meget.

Selv håber Kasper Dolberg på mere i 2017, hvor han kan forvente mere ansvar i Ajax, og hvor træner, fans og holdkammerater vil kræve mere af unge, blonde dansker, der har vist et utroligt højt topniveau.

Men inden han sådan for alvor tager hul på fodboldspillet i 2017, er der særligt et minde, der står stærkt i erindringen hos Kasper Dolberg.

- Det føles som en film. For seks måneder siden spillede jeg på det danske U19-landshold, og jeg vidste ikke, hvad der var i vente. Nu, hvor jeg tænker tilbage på det, er jeg selv klar over det. Alle talte om mig, og alle talte om min debut. Det var et særligt øjeblik, siger Kasper Dolberg.

Kasper Dolberg har kontrakt med Ajax frem til sommeren 2021. I efteråret blev det til 27 kampe for den hollandske klub, der ligger nummer to i Æresdivisionen. De gode præstationer har allerede sat Dolberg i forbindelse med større klubber som Manchester City, Manchester United, Chelsea, AC Milan og Napoli.

Fodbold-komet kåret til Årets Fund

Tre danskere på liste over verdens største talenter

Ekstraordinær hæder: Dolberg topper eksklusiv liste