Kontroversiel t-shirt: Nu forklarer Zanka

Fenerbahces Mathias 'Zanka' Jørgensen er blevet kritiseret for at trække i trøje, der hylder tyrkisk militær

Fodboldspilleren Mathias 'Zanka' Jørgensen er havnet i et mediemæssigt stormvejr, efter at danskeren for tre uger siden deltog i en hyldest af det tyrkiske militær.

Forsvarsspilleren forklarer, at han 45 minutter før en kamp for sin tyrkiske klub Fenerbahce fik udleveret en trøje.

Af sine holdkammeraterne blev han forklaret, at trøjen hyldede det tyrkiske militær.

- Jeg vidste godt, at det her var et stort dilemma. Men det er svært at skulle nå at tage den helt korrekte beslutning på 45 minutter på vej ind til kamp.

- Der var så mange ting at tænke på, før jeg kunne beslutte mig for den rigtige måde at gøre det på, siger Mathias 'Zanka' Jørgensen til DR Sporten.

Den danske landsholdsspiller blev efterfølgende på sociale medier udsat for kritik for at trække i trøjen. Nogle mener, at 'Zanka' Jørgensen burde have nægtet.

Forsvarsspilleren har selv tænkt situationen igennem igen og igen, men er ikke blevet meget klogere.

- Selv på nuværende tidspunkt er jeg ikke kommet frem til nogen klar konklusion på, hvordan jeg skulle have gjort det anderledes, siger han.

Mathias 'Zanka' Jørgensen afviser dog, at han har vægtet penge højere end principper.

- Penge har ikke betydet noget i den her situation. Jeg vidste godt, at der var kulturforskelle. Det er der alle steder.

- Men hvis man mener, at jeg skulle have forudset en storpolitisk situation, som foregår på verdensplan, så synes jeg måske, det er lidt meget at bede en professionel sportsudøver om, siger han.

Landsholdsspilleren har efterfølgende vendt situationen med sin tyrkiske arbejdsgiver, og han regner ikke med, at han bliver sat i en lignende situation igen.

Brøndbys sportsdirektør, Carsten V. Jensen, har nok at gruble over forud for nedskæring i klubben. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Gang i sparekniven: Det sker i Brøndby til januar

Francis Jeffers spillede i Arsenal med Thierry Henry og Ashley Cole. Arkivfoto: Shutterstock Premier League Dømt for trusler mod konen: Du ender i en kiste

Lauren Summer (tv.) og Julia Rose er gode veninder, der ofte optræder sammen. Privatfoto Anden sport Fik livstidskarantæne for blottelse: Nu får de VIP-behandling

Foto: Fire on Ice, Will Burgess/Reuters/Ritzau Scanpix og Jens Rosenfeldt/Polfoto Sport og Spil KÆMPE galleri: 17 Sportsstjerner uden tøj

97 kommentarer
Vis kommentarer