Kult-hold på katastrofekurs: Har ikke vundet siden november

Hvis man tror, at Fenerbache, Galatasaray og Besiktas dominerede tyrkisk fodbold, må man tro om igen

28. oktober blev Philippe Cocu fyret i Fenerbahce. Foto: AP
28. oktober blev Philippe Cocu fyret i Fenerbahce. Foto: AP

Med blot 16 point i 17 kampe tordner det tyrkiske storhold Fenerbache med rasende fart mod bunden.

Istanbul-klubben har ikke vundet en eneste kamp i den tyrkiske Süper Lig siden november og er lige nu begravet under nedrykningsstregen på en katastrofal 17. plads.

Kaster man et blik på de blå-gules holdkort, kan det dog være svært at se, hvorfor det er gået så styrtende galt.

På kontrakt i Fenerbache er der nemlig flere prominente navnet, der muligvis er ved at være for langt oppe i alderen til at være afgørende, heriblandt Daniel Aggers tidligere kollega Martin Skrtel, Roberto Soldado, der aldrig slog igennem i Tottenham, samt Andre Ayew, der er holdets topscorer med fire kasser.

Hakan Şükür i bageriet. Foto: Jason Henry/The New York Times Sport og Spil Fodboldlegende og nationalhelt måtte flygte fra landet: Nu sælger han kaffe i USA

Stor udskiftning
14. december fik holdet ny træner i Ersun Yanal, der havde stor succes tilbage i 2013 med selvsamme hold og en sejrsprocent på 60 procent over 40 kampe.

Men den nye/gamle mand i sædet har ikke har haft en ønsket effekt, og han har således stadigvæk sin første liga-sejr til gode.

Op til sæsonen var der alvorligt gang i svingdøren i klubben, hvor det hollandske ikon Phillip Cocu var ved roret, og der blev hentet forstærkninger for omkring 120 millioner kroner. Noget, der ikke har vist sig på grønsværen.

Derudover røg to af holdets store brasilianske stjerner Giulano og Josef de Souza til Saudi Arabisk fodbold. Salgene indkasserede klubben mere end 168 millioner kroner på.

Simon Kjær har haft den største indtjening i karrieren, men landsholdsanførens position som lønkonge er truet af Christian Eriksen. Foto: Lars Møller. Sport og Spil Alle VM-heltenes lønninger: Han tjener mest på landsholdet

Små lyspunkter
Et lyspunkt i den ellers kuldsejlede sæson skal findes i holdets præstation i Europa League, hvor klubben avancerede med nød og næppe fra gruppespillet. Her skal de møde FCK’s overmænd fra Zenit Skt. Petersborg.

Klubben har heller ikke tabt til ærkerivalerne fra Besiktas eller Galatasaray i denne sæson. Fenerbache har krydset klinger med begge, og begge gange er det endt ud i et remis.

Næste prøvelse for sidste års nummer to i Süper Lig er Bursaspor, og med en sejr kan Fenerbache tage det første spadestik væk fra de faretruende nedrykningspladser.

I skrivende stund fører en anden Istanbul-klub ligaen, nemlig Basakshir, mens Galatasaray er nummer to, og Yeni Malatyaspor besidder tredje pladsen.

Sport og Spil Når spillere går amok: De er historiens værste

Foto: AP Sport og Spil Mareridtet i Istanbul: Velkommen til helvede

'Den Gule Mur' på Signal Iduna Park. Foto: Ina Fassbender/AP Sport og Spil Guide: Tre Champions League-stadioner du skal opleve før du dør

2 kommentarer
Vis kommentarer