Annonce:
Annonce:

Laudrup bekræfter trænerjob

Michael Laudrup bekræfter over for Ritzau, at han skal være cheftræner for Qatar-klubben Al-Rayyan i de næste to sæsoner og dermed frem til sommeren 2018

Her fortæller Laudrup, hvorfor han valgte at tage det første job i Qatar
Annonce:
Følg Fodbold

Michael Laudrup skal være træner i Qatar-klubben Al-Rayyan. Det bekræfter han overfor Ritzau.

- Jeg overtager trænerposten i Al-Rayyan i Qatar for resten af denne sæson 2016/17 samt den næste 2017/18, bekræfter Laudrup over for Ritzau.

Mange har nok været i tvivl, om Laudrup skulle være træner i Qatar-klubben eller ej.

Laudrup afviste først, at han havde underskrevet med klubben, fordi det havde han ikke på det tidspunkt. Men nu er aftalen altså faldet på plads.

- At begynde at træde for meget i, hvad der skete i starten af ugen, hvor jeg blev 'præsenteret', uden at der var nogen aftale på plads og derfor ingen underskrift, ser jeg ingen grund til, lyder det fra Laudrup.

Kontrakten løber frem til sommeren 2018.

Danskeren ankommer mandag klokken 13.20 lokal tid til Hamad International Airport i Doha, fortæller klubben.

Annonce:

Har tænkt længe
Michael Laudrup har ikke været træner siden, siden han i sommeren 2015 forlod jobbet i Qatar. Han har tænkt længe over, hvad fremtiden skulle bringe.

- Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg igennem det seneste års tid har tænkt meget over, hvorvidt jeg skulle fortsætte min trænerkarriere eller fortsætte i en anden retning inden for fodbolden, forklarer Laudrup.

Han har blandt andet brugt den seneste tid på at være tv-kommentator og dække store turneringer som Champions League, La Liga og Premier League.

Og det var en karrierevej, som han i denne omgang har fravalgt.

- Det (jobbet som kommentator) er en anden måde at fortsætte inden for fodbolden på højeste plan.

- Og samtidigt har den givet mig og min kone en mulighed for at leve i fodboldverdenen på en anden måde med en del mere frihed efter mange år som spiller og siden træner.

Annonce:

- På den anden side er der perioder, hvor jeg har savnet græsset under fødderne. Spørgsmålet har været, hvorvidt jeg savnede det nok? Eneste måde at få det svar er at prøve igen, lyder det fra Laudrup.

Hurtige på aftrækkeren
Den danske fodboldlegende er altså nu på linje med de meldinger, som der kom fra klubben lørdag, hvor næstformanden Abdullah Ezzedine Al Mutawa fortalte, at Laudrup ville blive ny træner i klubben.

Klubben fortalte her, at Laudrup vil blive præsenteret på en pressekonference før hans første træning med holdet.

Første opgave for danskeren skulle derfor være mod Al Sailiya, som Al-Rayyan møder den 15. oktober. Al -Rayyan blev mester i sidste sæson og ligger efter to kampe på fjerdepladsen i ligaen med fire point.

Mystisk forløb
Mandag eftermiddag meddelte Al-Rayyan på sin hjemmeside, at Michael Laudrup skulle være ny træner i klubben, og at han snart indenfor få timer ville ankomme til Doha og underskrive kontrakten.

Laudrup var dog ikke klar til at melde noget ud. Snarere tværtimod.

Annonce:

- Jeg har ikke hørt noget fra Qatar, sagde Laudrup dengang til TV2 Sport.

- Jeg har ikke underskrevet nogen kontrakt. Ikke med Al-Rayyan, Valencia eller nogen anden, skrev han i en kortfattet mail til Ritzau.

Laudrup blev for nylig nævnt som en kandidat i Valencia, men lørdag blev italienske Cesare Prandelli officielt præsenteret som cheftræner.

Mystik om Laudrup: Jeg har ikke hørt noget fra Qatar

Laudrup afslører: Jeg vender aldrig tilbage

Udenlandske eksperter: Derfor får Laudrup aldrig topjobbet

Storgrinende Laudrup afviser tv-vært

Artiklen opdateres...

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: