Laudrup: Derfor sagde jeg farvel og tak

Laudrup vælger principper i stedet for penge – den arabiske skilsmisse handler om forskellige syn på en række områder

Michael Laudrup stopper som cheftræner i Lekwiya Sports Club. Principperne vandt over pengene. (Foto: AP)
Michael Laudrup stopper som cheftræner i Lekwiya Sports Club. Principperne vandt over pengene. (Foto: AP)

En aftale er en aftale!

Sådan er det i vores del af verden, men efter næsten et år i Qatar kommer det med statsgaranti ikke bag på Michael Laudrup, at en deal udmærket kan være en nok så done deal – til den lige pludselig af en eller flere grunde ikke er det længere…

Forhandlings-miljøet er – for nu at sige det pænt – bare lettere alternativt, når man bevæger sig ud i ørkensandet på den arabiske halvø.

Michael Laudrup antyder i en mail til Ekstra Bladet, at det er der, ørkensandalerne knirker:

- De fleste fodboldtrænere forhandler om de samme ting: Løn, spillerkøb, spillersalg, stabens sammensætning, klausuler i den ene eller anden retning med mere.

Intl. fodbold Kovending! Michael Laudrup stopper i Qatar

- Man prøver selvfølgelig altid at få det bedste ud af det, så man har det bedst mulige hold, de bedste personlige forhold og de bedste arbejdsbetingelser, skriver Michael Laudrup.

Den nu ikke-forlængede Lekhwiya-træner tilføjer nøgternt:

- Hvis man som træner ikke er tilfreds med de ovennævnte ting, så har man to muligheder: Skrive under alligevel, fordi man gerne vil have jobbet/pengene - eller sige 'tak for denne gang, det har været hyggeligt!'

- Jeg gjorde det sidste og tager af sted nu med pokalerne under armen efter en fantastisk sæson på det kollektive plan (mesterskab, pokaltitel samt at være nået til kvartfinalen i Champions League) og på det personlige plan (kåret som Årets Træner i Qatar i 2014), skriver Michael Laudrup til Ekstra Bladet.

Det danske verdensnavn ville angiveligt banke omkring 30 mio. kroner ind på kontoen for at nappe en sæson mere i front for Qatar-klubben, men nu kniber det næppe for Michael Laudrup at skaffe til dagen og vejen – og så må man selvfølgelig gøre op med sig selv og sin familien, hvad man vil stå model til.

Landsholdsfodbold Laudrup afslører sjov VM-anekdote om selvsikre nigerianere

I Michael Laudrups tilfælde var svaret såre enkelt: Nej til pengene – og ja til principperne.

Danskerens agent Bayram Tutumlu fortæller til Ekstra Bladet, at han ikke taler med Ekstra Bladet.

Men til Tipsbladet siger han:

- Det er selvfølgeligt meget ærgerligt og en skam for folket i Qatar, men vi blev aldrig enige. Vi har forhandlet i 10 dage, men blev ikke enige om nogle småting.

94 kommentarer
Vis kommentarer