Messi er Europas bedste - men hvor er Ronaldo og Eriksen?

Man skal langt ned på listen over verdens bedste fodboldspillere, hvis man skal finde Christian Eriksens navn, og Christiano Ronaldo har ligeledes fået en overraskende placering på ny CIES-liste

Christian Eriksen er placeret helt nede på en 67. plads på CIES' nye liste over verdens bedste fodboldspillere. Foto: Jens Dresling/POLFOTO
Christian Eriksen er placeret helt nede på en 67. plads på CIES' nye liste over verdens bedste fodboldspillere. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Liverpools midterforsvarer Dejan Lovren har spillet bedre end Christian Eriksen i den forgangne Premier League-sæson. Er du enig?

Det kan lyde absurd, men det er ikke desto mindre dommen fra det schweiziske statistik - og analyse bureau CIES Football Observatory.

CIES har rangordnet de 100 bedste fodboldspillere, som har spillet mere end 1.800 minutter i en af Europas fem største ligaer, ud fra deres individuelle præstationer.

Lionel Messi har, ikke overraskende, præsteret bedst af alle i de fem største europæiske ligaer, ifølge CIES' liste, og bag ham ligger David Silva fra Manchester City på 2. pladsen og Paulo Dybala fra Juventus på 3. pladsen.

Du kan se et udsnit af CIES liste i bunden artiklen.

Ronaldo er ude af top 10
Christiano Ronaldos placering på listen vil formentlig komme som en overraskelse for de fleste, for verdensstjernen er ikke engang kommet i top 10, men er derimod blevet degraderet til en 17. plads.

Christian Eriksens placering på 67. pladsen er ligeledes overraskende - og også en kende skuffende, i hvert fald set med de rød-hvide briller.

En anden interessant detalje, der er værd at lægge mærke til, er gennemsnitsalderen for de øverst placerede spillere på listen. Spillerne på listens 25 øverste pladser er i gennemsnit 28 år, hvor den yngste er den 24-årige Dybala og den ældste er Silva på 32.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Sådan er CIES liste opgjort

CIES har inddelt spillernes egenskaber i seks overordnede kategorier. Afslutninger, skabelse af chancer, spilfordeling, indsats, generhvervelse af bolden og udfordring af modstanderne.

Under hver af de seks kategorier har CIES lavet en række underkategorier. Det drejer sig blandt andet om udholdenhed, præcision, kreativitet, teknik, timing, taktisk intelligens og koncentration.

Du kan læse mere om metoden bag CIES' liste her.

Premier League dominerer listen.
Klart flest spillere på listen spiller til daglig i England. Hele 30 ud af de 100 spillere på listen repræsenterer en klub i den bedste engelske række, Premier League.

Premier League-vinderne fra Manchester City har hele seks spillere på listens ti øverste pladser.

Klubben med flest spillere på listen er dog ikke engelsk, men derimod tysk. Bundesliga-mestrene fra Bayern München har hele 11 spillere med på CIES' top 100.

Robert Lewandowski er med en 10. plads listens øverst placerede Bundesliga-spiller, og Edison Cavani på 21. pladsen er den bedst placerede fra den franske Ligue 1.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Manchester City har seks spillere på CIES' listes ti øverste pladser. Her ses mandskabet fejre titlen som vinderne af Premier League, efter kampen mod Huddersfield Town på Etihad Stadium. Foto: Carl Recine/
Manchester City har seks spillere på CIES' listes ti øverste pladser. Her ses mandskabet fejre titlen som vinderne af Premier League, efter kampen mod Huddersfield Town på Etihad Stadium. Foto: Carl Recine/

Tyske mestre har flest spillere på listen
Robert Lewandowski er med en 10. plads listens øverst placerede Bundesliga-spiller, og Edison Cavani på 21. pladsen er den bedst placerede fra den franske Ligue 1.

De yngste spillere på listen er Kylian Mbappé, Houssem Aouar, Malcom Filipe, Tanguy Ndombélé, Davinson Sanchez og Leroy Sané.

De bedste spillere fordelt på positioner er Marc-André ter Stegen i mål, Nicolas Otamendi i forsvaret, David Silva på midtbanen og Lionel Messi i angrebet.

CIES' liste over de bedste fodboldspillere fra de fem største europæiske ligaer

1. Lionel Messi, 30 år, Barcelona

2. David Silva, 32 år, Manchester City

3. Paulo Dybala, 24 år, Juventus

4. Sergio Agüero, 29 år, Manchester City

5. Nicolas Otamendi, 30 år, Manchester City

6. Mohammed Salah, 25 år, Liverpool

7. Luiz Fernandinho, 33 år, Manchester City

8. Kevin de Bruyne, 26 år, Manchester City

9. Raheem Sterling, 23 år, Manchester City

10. Robert Lewandowski, 29 år, Bayern München

11. Kalidou Koulibaly, 26 år, Napoli

12. Harry Kane, 24 år, Tottenham

13. James Rodriguez, 26 år, Bayern München

14. Jorginho Frello, 26 år, Napoli

15. Miralem Pjanic, 28 år, Juventus

16. Lorenzo Insigne, 26 år, Napoli

17. Christiano Ronaldo, 33 år, Real Madrid

18. Marek Hamsik, 30 år, Napoli

19. Raul Albiol, 32 år, Napoli

20. Ivan Rakitic, 30 år, Barcelona

21. Edison Cavani, 32 år, Paris SG

22. Adrien Rabiot, 23 år, Paris SG

23. Sergio Busquets, 29 år, Barcelona

24. Dani Alves, 35 år, Paris SG

25. Toni Kroos, 28 år, Real Madrid

_____________________


37. Kylian Mbappé, 19 år, Paris SG

40. Eden Hazard, 27 år, Chelsea

48. Marc-André ter Stegen, 26 år, Barcelona

61. Luis Suarez, 31 år, Barcelona

67. Christian Eriksen, 26 år, Tottenham

72. Paul Pogba, 25 år, Manchester United

 

Kilde: CIES Football ObservatoryPremier League Bliv her! Eriksen er Tottenhams mest populære
Eriksen har to store begivenheder foran sig: En med landsholdet og på den private front. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Eriksen har besluttet sig: Kan rejse hjem midt under VM
Premier League Lurer på Barcelona: Kæmpe lønforhøjelse venter Eriksen
Premier League Spansk avis afslører: Nu taler Eriksen-lejren med Barcelona

89 kommentarer
Vis kommentarer