Annonce:
Annonce:

Messi og Ronaldo bekrigede hinanden - og de her stemte helt i skoven

De store bekriger hinanden, mens de helt små spillere stemte 'eksotisk'. Se hvordan stemmerne fordelte sig, da Verdens bedste fodboldspiller 2016 blev kåret

Fra én Ronaldo til en anden - håndklask, da portugiseren vandt foran Griezmann og Messi, der ligesom Ronaldo udelukkende stemte på egne holdkammerater. (Video: SNTV)
Annonce:
Følg Fodbold

Stemmeafgivningen til Verdens bedste fodboldspiller giver som regel anledning til flere gange at trække på smilebåndene.

2016-afstemningen var ingen undtagelse - du kan i øvrigt finde den her.

Alle FIFA-landenes landstrænere og landsholdsanførere havde en stemme hver, mens hvert land også havde en repræsentant for medierne. De kunne afgive stemmer på tre spillere, der fik henholdsvis fem, tre og et point til afstemningen - den spiller, der fik fem point, var således vedkommendes bud på Verdens bedste i 2016.

Blandt de mange stemmer var der hos de største af de største 'business as usual'.

For som sædvanligt undte hverken Lionel Messi eller vinderen Cristiano Ronaldo konkurrenten nogen succes - og heller ikke til de konkurrerende klubber.

Annonce:

Derfor stemte Messi udelukkende på sine holdkammerater i Barcelona - Luis Suárez, Neymar og Andres Iniesta - mens Ronaldo på den anden fløj også gjorde, hvad han plejede - gav tre stemmer til Real Madrid-spillere. Det blev i denne omgang Gareth Bale, Luka Modric og Sergio Ramos.

Og så var der alle de mere kuriøse stemmer.

Eksotisk hæder til Vardy
Kasper Schmeichels højtydende holdkammerat Jamie Vardy havde et fantastisk 2016, hvor det blev til et engelsk mesterskab. Men var det også så godt, at han skulle være verdens bedste? Ja, mener en række af de mere farverige indslag i afstemningen.

De har et godt øje til Jamie Vardy i Turks- og Caico-øerne. Foto: AP/Rui Viera
De har et godt øje til Jamie Vardy i Turks- og Caico-øerne. Foto: AP/Rui Viera

Den engelske angriber har således fået fem point og fuld opbakning fra medie-repræsentanten fra det lille Stillehavs-ørige Vanuatu, lige som han får det fra landstræneren i Taiwan, Kazuo Kuroda.

Og så har den rappe angriber af en eller anden grund også gjort sine hoser grønne i den caribiske østat Turks- og Caico-øerne. Her har såvel landstræner Oliver Smith og landsholdsanfører Billy Forbes nemlig stemt ham ind som verdens bedste. Ikke dårligt.

Annonce:

Enkelte spillere fik kun en enkelt stemme som verdens bedste spiller. Det gjorde eksempelvis Sergio Agüero, der fik det flotte prædikat af medie-repræsentanten fra caribiske Grenada.

Polske Robert Lewandowski fik ikke overraskende en fem point-stemme fra sin egen landstræner, Adam Nawalka, men derudover var der blot en enkelt stor stemme på ham - den kom fra Gibraltars medie-repræsentant.

Mesut Özil fik opbakning fra Kirgisistan. Foto: AP/Tim Ireland
Mesut Özil fik opbakning fra Kirgisistan. Foto: AP/Tim Ireland

Og så fik Mesut Özil en enkelt stemme som verdens bedste fodboldspiller - heller ikke den kom fra en helt ventet kant. Det var nemlig landstræneren fra Kirgisistan, Alexander Krestinin.

Zlatan styrer - men kun i Sverige
Nå ja, så var der brodernationen fra Sverige. Den til enhver tid siddende svenske landstræner stemte vanen tro på Zlatan Ibrahimovic. I denne omgang tilfaldt æren Jan Andersson, mens Erik Hamrén de seneste syv år nidkært sørgede for det.

Zlatan Ibrahimovic har en stor betydning i Sverige - her hentede han også begge sine to stemmer til fem point. Foto: TV3
Zlatan Ibrahimovic har en stor betydning i Sverige - her hentede han også begge sine to stemmer til fem point. Foto: TV3

Zlatan selv er jo stoppet på landsholdet, hvor han som anfører aldrig har kunnet stemme på sig selv. Men nu har han en sikker stemme i Andreas Granqvist, der dermed sendte totalen op på to store stemmer til Zlatan.

Men det stoppede også der. For den svenske medie-repræsentant, Simon Bank fra Aftonbladet, ligger nemlig ikke under for det pres. Han stemte på Cristiano Ronaldo foran Lionel Messi og Antoine Griezmann.

Anfører og landstræner uenig: Sådan stemte danskerne

Ronaldo sendte flabet stikpille til Barcelona

Ronaldo gør det igen - kåret til verdens bedste

Her er årets træner

Spansk dominans: Her er årets hold

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: