Millionerne ruller: Her er de bedst betalte fodboldtrænere

Pep Guardiola er med sin kontrakt i Manchester City den bedst betalte manager i verden. Evertons Ronald Koeman har også sneget sig ind i top ti

To af verdens bedst betalte managers i verden - Pep Guardiola (t.v.) og Jose Mourinho (t.h.). Arkivfoto: AP
To af verdens bedst betalte managers i verden - Pep Guardiola (t.v.) og Jose Mourinho (t.h.). Arkivfoto: AP

Premier League er hjemsted for mange af verdens bedste fodboldspillere, og de britiske fodboldklubber har også nogle af de største navne på trænerbænkene til at holde styr på de mange stjerner.

Og de navnkundige managers bliver i høj grad betalt for ansvaret.

Det viser en ny opgørelse fra den britiske avis The Telegraph. Den velinformerede avis har offentliggjort en top ti liste, der viser hvor mange millioner kroner de ti bedst betalte fodboldtrænere i verden tjener årligt. Seks af de ti højest lønnede trænere arbejder til dagligt i Premier League.

Se hele listen herunder:

10) Zinedine Zidane, Real Madrid, 40,9 mio. kr.
Zinedine Zidane huskes stadig bedst for sine meritter inden for kridtstregerne, og franskmanden har kun siddet i Reals varme sæde i ni måneder. Den korte regeringsperiode har dog allerede kastet et Champions League-trofæ af sig.

9) Diego Simeone, Atletico Madrid, 45,3 mio. kr.
Den karismatiske argentiner skrev i 2015 under på en femårig kontrakt med Atletico Madrid, og selv om Simeone er en eftertragtet herre i hele fodboldeuropa, agter 'El Cholo' at bygge videre på de fine resultater i den 'lille' Madrid-klub. Simeone har allerede vundet La Liga og været i to Champions League-finaler med Atletico.

8) Ronald Koeman, Everton, 53,3 mio. kr.
Ronald Koeman må siges at have forhandlet en rigtig fin kontrakt hjem, da han inden denne sæson underskrev en treårig aftale med Everton. Hollænderens arbejdsgiver er i hvert fald klart den mindste klub på denne liste, men Everton insisterede på at kapre Koeman fra Southampton, hvor han gjorde fin figur. Koeman har tidligere vundet hollandske mesterskaber med både Ajax og PSV.

7) Antonio Conte, Chelsea, 58,6 mio. kr.
Antonio Conte er begyndt sin trænerkarriere i Chelsea med lutter sejre, og italieneren er vant til succes. Inden jobbet i London-klubben førte Conte et skadesplaget italiensk landshold frem til EM-kvartfinalen, og inden da sikrede taktikeren Juventus tre mesterskaber på stribe fra 2012 til 2014.

6) Jürgen Klopp, Liverpool, 62,2 mio. kr.
Den tyske spasmager er en yderst populær manager i Liverpool, og han var sidste sæson tæt på at lægge yderligere et lag på sin popularitet, da Liverpool nåede Europa League-finalen, der dog blev tabt til Sevilla. Inden Klopp kom til Liverpool i 2015 havde han udrettet underværker i Borussia Dortmund, hvor han blandt andet vandt to Bundesliga-titler og kom i Champions League-finalen.

5) Luis Enrique, Barcelona, 64 mio. kr.
Den tidligere Barcelona-spiller og nuværende træner har hevet det ene trofæ efter det andet hjem til Catalonien. I sine to sæsoner som øverstkommanderende har Enrique hentet otte titler med Barcelona inklusive en 'Double' og en 'Treble'. Luis Enrique har tidligere træner Roma og Celta Vigo.

4) Arsene Wenger, Arsenal, 79 mio. kr.
Arsene Wenger har været manager i Arsenal i imponerende 20 år, men det er ikke blevet til en Premier League-titel til The Gunners siden 2004. Derfor hviler der et kæmpe pres på franskmanden, der er trådt ind i det sidste år af kontraktperioden med Arsenal. Det skal dog nævnes, at Wenger trods alt har vundet Premier League med Arsenal tre gange samt seks FA Cup-trofæer.

3) Jose Mourinho, Manchester United, 109,3 mio. kr.
Manchester United har ikke vundet Premier League siden 2013, hvilket er en mindre titeltørke set med United-briller. Derfor har man hentet mesterskabsspecialisten Jose Mourinho til klubben. The Special One har vundet liga-titler i Porto, Chelsea, Inter samt Real Madrid, og derudover er det blevet til to Champions League-triumfer. Mourinho har allerede vundet sit første trofæ med Manchester United, da Leicester blev besejret i Community Shield.

2) Carlo Ancelotti, Bayern München, 111,9 mio. kr.
Carlo Ancelotti er en af de mest vindende trænere i fodboldens verden, men han er 'kun' den næstbedst betalte. Italieneren underskrev denne sommer en treårig kontrakt med den tyske titelmaskine Bayern München, hvor mulighederne er gode for at føje mere metal til trænerens CV. Ancelotti har vundet trofæer i Italien, England, Frankrig og Spanien, mens det også er blevet til tre Champions League-sejre.

 

1) Pep Guardiola, Manchester City, 135,9 mio. kr.
Nu skal Champions League-trofæet hentes til Manchester City, hvis det står til klubejer Sheikh Mansour. Mansour har i hvert fald kastet mange af sine oliemillioner efter en træner, der er lig med succes, Pep Guardiola. Det trofæ har spanieren allerede vundet to gange med Barcelona, hvor det også er blevet til masser af andre titler - ligesom det var tilfældet i Bayern München. Guardiola har fået en treårig kontrakt med Manchester City, som gør ham til verdens bedst betalte fodboldtræner.

Bankbogen bugner: Så mange millioner har Mourinho tjent

Agent: Håber, Guardiola har nosserne til at indrømme fejl

Luis Enrique smadrer Guardiolas rekord

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.