Mourinho: Mit problem er, at jeg bliver bedre og bedre

Chelsea-bossen erkender, at han ikke er enig med Arsène Wenger i ret meget - men der er dog ét punkt

José Morinho indrømmer, at han ikke er enig med Arsene Wenger i ret meget - men på ét punkt er de to managers dog fuldstændig på linje. (Foto: AP)
José Morinho indrømmer, at han ikke er enig med Arsene Wenger i ret meget - men på ét punkt er de to managers dog fuldstændig på linje. (Foto: AP)

José Mourinho erkender nu åbent, at han har et problem. Men det er vist et, han kan leve med ...

- Mit problem er, at jeg bliver bedre og bedre til alt i forbindelse med mit job. Der har været udvikling på mange forskellige områder, siden jeg startede. Måden, jeg læser spillet på. Måden, jeg forbereder kampen på, træner på - metodikken. Jeg føler mig bedre og bedre. Men der er et punkt, hvor jeg ikke kan forandre mig: Når jeg møder pressen… Jeg bliver aldrig en hykler! 

På trods af, at Chelsea-manageren har haft sine op- og nedture netop i pressen - som han også er ganske ferm til at håndtere, når det passer ham - har portugiseren afset to timer til et alenlangt interview med The Telegraph, hvor José Mourinho kommer vidt omkring.

Og det er sjældent kedeligt.

Tro, nødhjælpsarbejde, familie, mode, biler, penge, forhold til kolleger, konkurrenter, deciderede fjender og forholdsvis få venner bliver rundet i interviewet med José Mourinho, der bl.a. kommer ind på de unges tilgang til spillet, når de får den første store kontrakt.

Se også: Her er træneren alle vil spille for

For fodbold handler om HOLDET! Hvordan man motiverer spillere, der, inden de fylder 21, oppebærer lønninger, deres fans kun kan forestille sig i deres vildeste drømme.

- Det er sandt. Engang kom spillerne ind i fodbold med en forventning om at være velhavende, når de stoppede. Nu forventer de at være rige, inden de har spillet deres første kamp!

Portugiseren - den mest vindende manager i fodbold - medgiver, at der ikke er meget, han og Arsène Wenger er enige om.

- Men jeg synes, Wenger har sagt noget interessant. Han er imod Ballon d’Or, og jeg mener, han har ret, fordi fodbold efterhånden er ved at miste en smule af sit oprindelige koncept som en sport for hold for i stedet at fokusere mere på det individuelle.

- Der bliver altid kigget på den individuelle indsats, den individuelle statistik og spilleren, der løber mest. Men hvis du løber 11 km i en kamp og jeg kun ni, betyder det så, at du har spillet bedre end mig? Mine ni km kan have været mere betydningsfulde end dine 11, siger José Mourinho.

Se også: Mourinho: Hvilke trænere er på mit niveau?

Chelsea-manageren undrer sig også over den betydning, stjernerne bliver tillagt, når eksempelvis Forbes Magazine kårer Ronaldo og Messi til at være hhv. nummer 30 og 45 på listen over verdens 100 mest indflydelsesrige personer.

- Det er absurd. Vi redder ikke liv! Jeg ved godt, at folk kan finde på at springe ud fra femte sal, fordi deres hold har tabt, men de mennesker har jo problemer. Men hvordan kan du sammenligne en fodboldspiller eller en manager med en videnskabsmand eller en læge. Det kan du ikke, siger José Mourinho.

Se også: Mourinho tror på succes efter CL-exit

23 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere