Norsk reserve blandt verdens vigtigste teenagere

Real Madrid-talentet Martin Ødegaard kan notere sig yderligere anerkendelse, da han som den eneste fodboldspiller optræder på listen hos Time Magazine

Martin Ødegaard har stadig sit gennembrud i Real Madrid til gode. Men forventningerne er enorme til den unge nordmand. (Foto: AP)
Martin Ødegaard har stadig sit gennembrud i Real Madrid til gode. Men forventningerne er enorme til den unge nordmand. (Foto: AP)

Selv om Martin Ødegaard trisser rundt blandt reserverne hos Real Madrid uden at gøre sig synderligt bemærket, er nordmanden stadigvæk et hedt samtaleemne på internationalt plan.

For forventningerne til den klejne knægt er stadig enorme og har været det lige siden, han i en alder af bare 15 år slog sit navn fast i den bedste norske række ved at slå rekorder som yngste debutant såvel som målscorer i Tippeligaen.

Landsholdet kaldte også, og her belv Ødegaard tilmed den yngste spiller i en EM-kvalifikationskamp, inden Real Madrid så bankede på hos Strømsgodset med et godt tilbud og siden skrev under med teenageren.

Så kursen har længe været sat mod noget stort, og det er senest blevet bemærket hos Time Magazine, der har fundet plads til Martin Ødegaard på mediets nye liste over verdens 30 mest indflydelsesrige teenagere.

Her er nordmanden ikke alene den eneste skandinav. Han er også den eneste fodboldspiller, som kan prale af at have fundet vej til det fine og lukkede selskab.

Se også: Ny liste: Dansk stortalent blandt verdens bedste

På denne liste står hans navn så side om side med blandt andre Barack Obamas ældste datter, Malia, samt pakistaneren Malala Yousafzai, der i  2014 vandt Nobels fredspris.

- I maj fik fodboldfans i et indblik i fremtiden, da Martin Ødegaard kom ind i stedet for årets spiller i verden, Cristiano Ronaldo, i en pause af en La Liga-kamp, skriver Time Magazine om Ødegaard.

- Den unge norske gut blev da den yngste spiller gennem tiden for Real Madrid - verdens rigeste klub. Ødegaard skrev i januar under på en kontrakt til fire millioner pund (40 millioner kroner) og bliver ofte omtalt som den nye Messi. Han har insisteret på, at opmærksomheden ikke stiger ham til hovedet, lyder det videre.

Martin Ødegaard kan senere i november være med til at sende Norge til næste års EM-slutrunde i Frankrig, såfremt han bliver udtaget til de to playoff-kampe mod Ungarn.

Martin Ødegaard fik en sjælden optræden for Real Madrids førstehold, da spanierne spillede mod Getafe i maj forrige sommer. (Foto: AP) Spansk fodbold - 23. sep. 2015 - kl. 14:20 Se tallene: Norsk kæmpetalent er en fiasko i Real Madrid

Ståle Solbakken har naturligvis også bidt mærke i niveauet hos sin unge landsmand. Hør FCK-manageren sætte ord på Ødegaard her:

1 kommentar
Vis kommentarer