Nu rykker UEFA: Storklubber skal ud med det samme!

DBU-formand Jesper Møller forventer, Uefa fredag vil smide tre af fire CL-semifinalister ud grundet piratliga

Real Madrid og Liverpool er blandt de 12 udbryderklubber. Foto: Ritzau Scanpix
Real Madrid og Liverpool er blandt de 12 udbryderklubber. Foto: Ritzau Scanpix
Følg Fodbold

De 12 storklubber, der er enige om en ny fodboldturnering, skal hurtigst muligt udelukkes fra de turneringer, de ellers deltager i.

Det understreger præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Aleksander Ceferin, på et pressemøde mandag.

Dansk Boldspil-Unions (DBU) formand Jesper Møller er med til de igangværende møder i Uefa, hvor emnet har ryddet dagsordenen.

Fredag er Uefas eksekutivkomité samlet, og Møller forventer, at det vil få indflydelse allerede på den igangværende Champions League-turnering.

Læs mere om de 12 udbrydere her: Krig for milliarder: Det beskidte dusin

- Klubberne skal ud, og det forventer jeg sker på fredag, og så må man se, hvordan man får færdigspillet Champions League, siger han til DR Sporten.

Over for Ritzau uddyber han sin holdning:

- De 12 klubber skal ud. Der er selvfølgelig noget juridisk, der lige skal afklares, men min holdning er, at såfremt det kan lade sig gøre, så skal de her 12 klubber smides ud på fredag, siger DBU-formanden.

Af de fire Champions League-semifinalister er både Real Madrid, Manchester City og Chelsea blandt de 12 klubber, som er medstiftere af udbryderligaen.

Kun Paris Saint-Germain er ikke en del af det, og om franskmændene får nogen at spille semifinale og finale mod i denne sæsons CL-turnering, står fortsat hen i det uvisse.

Hvornår sanktionerne potentielt kan træde i kraft, skal dog lige undersøges til bunds først.

- Vi undersøger det med vores juridiske afdeling, men vi vil tage alle tilgængelige sanktioner i brug, og vi vil informere jer, så snart vi kan, siger Aleksander Ceferin ifølge Reuters.

- Min holdning er, at de og deres spillere hurtigst muligt skal udelukkes fra alle turneringer.

Hvordan spillerne i de 12 klubber er stillet i forhold til kontrakterne, hvis klubbernes smides ud af Uefa, vides endnu ikke.

Jesper Møller siger til Ritzau, at han endnu ikke er inde i de juridiske aspekter af spillernes kontrakter, men over for DR Sporten siger han:

- Jeg mener, at kontrakterne bortfalder automatisk, når klubberne melder sig ud (af Uefas turneringer, red.). Så er spillerne fritstillet og kan vælge at spille i en klub, der er en del af det solidariske og fællesskabet - vores pyramidesystem.

Ceferin lægger ikke fingre imellem i sin kritik af de 12 klubber, der har valgt at gå sammen om turneringen med titlen Super League.

Klubberne søger yderligere tre storhold, der skal være medstiftere og dermed sikker på en plads i turneringen år efter år.

Desuden skal der findes fem klubber, som skal kvalificere sig for at deltage.

Klubberne vil gerne blive ved med at spille i de nationale turneringer, selv om Uefa afviser den mulighed.

De har derfor allieret sig med jurister, fremgår det af et brev, som klubberne har sendt til Fifa-præsident Gianni Infantino og Uefa-præsident Aleksander Ceferin.

Nyhedsbureauet AP er kommet i besiddelse af brevet.

- Vi er bekymrede over, at Fifa og Uefa vil besvare planerne med straffeaktioner og forsøge at udelukke enhver deltagende klub eller spillerne fra deres respektive ligaer, lyder det i brevet.

- Jeres formelle holdning tvinger os til at tage beskyttende skridt for at sikre os mod en negativ reaktion.

- Af denne grund har SLCo (Super League Company) indgivet en sag ved de relevante domstole for at sikre en problemfri etablering og drift af konkurrencen i overensstemmelse med gældende love, skriver klubberne.

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind