Ny afsløring: Bestikkelses-skandale rykker helt tæt på Blatter

Afsløringerne af FIFA-toppen rykker tættere og tættere på den genvalgte præsident

Se det første interview med genvalgte Sepp Blatter.

Mens Jack Warner og resten af de FIFA-skurke, der i sidste uge blev anholdt under mistanke om bestikkelse i forbindelse med FIFA-kongressen i Zürich, måtte en tur bag tremmer, så sidder verdensfodboldens kontroversielle overboss Sepp Blatter stadig på FIFA-tronen efter sit skandaløse genvalg til præsidentposten.

Enrique Sanz (nr. 2 fra højre) er under FBI's efterforskning af korruption i og omkring FIFA blevet suspenderet af forbundet. (Foto: AP/Matt Rourke) Intl. fodbold FIFA udelukker generalsekretær

Men skandalen rykker stadig nærmere den lille schweizer, som kun de færreste og mest blåøjede tror har været uvidende om den korruption, der truer FIFA på livet.

Hans gamle ven Warner mere end antyder, at Blatter har haft fingrene nede i kagedåsen, og tirsdag skriver New York Times, at FIFA-præsidentens højrehånd og nærmeste fortrolige i FIFA-toppen, den franske generalsekretær Jérôme Valcke er identisk med den person, som i 2008 stod for den overførsel på 68 mio. kroner til netop Jack Warner, der er helt central i den amerikanske korruptionssag mod FIFA-ledelsen.

Få overblik over FIFA-sagen her:

Pengene skulle angiveligt bruges til at sikre, at VM i 2010 havnede i Sydafrika, hvor Spanien som bekendt løb med guldet, mens Danmark pakkede sammen efter gruppespillet.

Jack Warner er tidligere selv blevet anklaget for at have solgt FIFA-billetter som pakkerejser til private gennem sit søns rejsefirma. (Foto: AP/Shirley Bahadur) Intl. fodbold Korruptionsmistænkt FIFA-medlem vil have Blatter undersøgt

Jack Warner er tidligere selv blevet anklaget for at have solgt FIFA-billetter som pakkerejser til private gennem sit søns rejsefirma. (Foto: AP/Shirley Bahadur) Intl. fodbold Korruptionsmistænkt FIFA-medlem vil have Blatter undersøgt Her er Jack Warners geniale redningsplan. (Video: Youtube/Jack Warner) Intl. fodbold Pinligt: Arresteret FIFA-slyngel i bizar forsvarstale

Ifølge anklagen vidste Valcke, der i sagsakterne blot omtales som en højtstående ansat i FIFA, ikke nødvendigvis, at pengene skulle bruges til bestikkelse, og franskmanden er ikke sigtet i sagen. Ifølge Danny Joordan, der stod i spidsen for det sydafrikanske VM-bud, var der dog slet ikke tale om penge under bordet, men blot betaling til en fond, der skulle stå for fodboldudvikling i Caribien.

Ifølge datteren har Sepp Blatter rent mel i posen. (Foto: AP) Intl. fodbold Blatters datter: Far er udsat for konspiration

Valcke selv afviser at have stået for den store overførsel, men ifølge New York Times har kilder, der fortsat er anonyme overfor de amerikanske myndigheder identificeret Jérôme Valcke som manden, der sendte pengene afsted. Og da franskmanden er Sepp Blatters nærmeste fortrolige i FIFA, skærpes mistanken mod fodboldens mest magtfulde mand.

Det ligner også en tanke, at Valcke tilsyneladende ikke har den store lyst til at forlade Europa til fordel for det nordamerikanske kontinent i øjeblikket.

Således har han meldt afbud til åbningsceremonien ved VM i kvindefodbold, der begynder Canada - der i parentes bemærket har udleveringsaftaler med USA - i weekenden.

I alt 14 personer er sigtet i den amerikanske sag.

  Danny Jordaan til højre havde i 2008 Sepp Blatter med på rundvisning til diverse stadions (Foto: AP) Landsholdsfodbold Sydafrika om FIFA-skandale: Ja, vi gav 10 mio dollar

Se FIFA-bosserne blive anholdt her:

20 kommentarer
Vis kommentarer