Annonce:
Annonce:

Ny anklage: FIFA forlangte millioner for VM-stemmer

Egypten beskylder nu FIFA's tidligere vicepræsident, Jack Warner, for at have forlangt syv millioner dollar for syv stemmer i forbindelse med Egyptens forsøg på at blive værtsnation for VM i 2010

(Foto: AP)
(Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold

FIFA befinder sig i øjeblikket i en sand storm af beskyldninger om brug af korruption.

Og der er intet, der tyder på, at de beskyldninger er ved at tage af i styrke. I hvert fald anklager Egypten nu FIFAs tidligere vicepræsident, Jack Warner, for at have forlangt bestikkelse, da Egypten i 2004 bød sig til som værtsnation til VM i 2010.

- Warner var den person, som henvendte sig til os fra FIFA. Han sagde, han kunne garantere os syv stemmer, og han forlangte en million dollar per stemme, siger Aley Eddine Halal, der er tidligere sportsminister i Egypten til AFP.

Egypten endte dog ikke med at få nogen stemmer, da værtsnationen skulle findes, og i følge den tidligere formand for Egyptens fodboldforbund, Youssef el-Dahshori, så skyldes det, at Egypten ikke ville betale for stemmerne.

- Vi bestak ikke nogen. Og det er grunden til, at vi ikke fik nogen stemmer, siger Dahshori til AFP.

- Jeg mødtes med Warner, og han foreslog at være Egyptens konsulent i Europa og Latinamerika, da han havde gode forbindelser der. Han ville have syv millioner dollar for syv stemmer, og han sagde, at han ville bruge pengene på at udvikle sporten i Latinamerika.

Jack Warner er sidenhen blevet sigtet af den amerikanske anklagemyndighed, som én af mange, der har gjort brug af korruption under sin tid i FIFA.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: