Ny undersøgelse: Her er Europas mest overvurderede spillere

Spillerne blev handlet for alt for mange penge i det netop overståede transfervindue, konkluderer undersøgelse

Kevin de Bruyne er ikke overraskende blandt de mest overvurderede spillere i det netop lukkede transfervindue. (Foto: AP)
Kevin de Bruyne er ikke overraskende blandt de mest overvurderede spillere i det netop lukkede transfervindue. (Foto: AP)

Mange fodboldfans hævede ganske givet øjenbrynet, da det kom frem, at Manchester United mod slutningen af transfervinduet smed flere hundrede millioner kroner på bordet for 19-årige Anthony Martial i AS Monaco.

Da havde man lige fordøjet bysbørnene Manchester Citys køb af Kevin de Bruyne i Wolfsburg til anslået 600 millioner kroner.

Generelt blev der brugt rigtig mange penge, og det er da også konklusionen i Centre for Sports Studies' (CIES), rapport om de mange internationale transfers i de fem største europæiske ligaer, at klubberne købte for dyrt.

Især de engelske klubber betalte alt for meget for de spillere, de hentede.

Det er den såkaldte Football Observatory under CIES, der har begået rapporten, der konkluderer, at 10 af de 20 handler, hvor der er brugt for mange penge, er, hvor engelske klubber har betalt. De tre dyreste spillere overhovedet blev alle købt af engelske klubber.

CIES har foretaget vurderingen ud fra en stribe fakta:

  • Spillerens alder
  • Position på banen
  • Kontrakten med den sælgende klub
  • International status
  • Erfaring
  • Præstationer

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

31 kommentarer
Vis kommentarer