Nye afsløringer: Laudrup sendte kæmperegninger til agenten

Politiken kan i samarbejde med Football Leaks afsløre, at Laudrup i tiden efter bruddet med Swansea sendte to kæmpe advokatregninger til sin agents bureau, samtidig med at Laudrup ikke betalte agentens løn

Michael Laudrup har ifølge Politiken ikke betlat agent Bayram Tutumlu løn, mens danskeren var i Swansea. Derudover har Tutumlu betalt store advokatregninger for Laudrup. Foto: AP og Lars Poulsen.
Michael Laudrup har ifølge Politiken ikke betlat agent Bayram Tutumlu løn, mens danskeren var i Swansea. Derudover har Tutumlu betalt store advokatregninger for Laudrup. Foto: AP og Lars Poulsen.

Meget tyder på, at Michael Laudrups agent, Bayram Tutumlu, har arbejdet gratis for Laudrup fra 2012-2014, hvor danskeren var manager i Swansea. Samtidig er der reelt bevis for, at Tutumlu har betalt to store advokatregninger for Laudrup på samlet 630.000 kroner.

Det kan Politiken afsløre i samarbejde med Football Leaks torsdag. 

Mailkorrespondancer og fakturaer, som Politiken via Football Leaks er kommet i besiddelse af, viser, at det spanske advokatfirma Senn Ferrero bistod Laudrup og Tutumtu med rådgivning, da Laudrup blev fyret kort inde i 2014, hvor et forlig med Swansea blev indgået. Politiken skriver, at Tutumlus agentfirma, IBTD International, modtog en faktura på 40.000 pund, svarende til 375.000 kroner.

I forbindelse med forliget betalte Laudrups daværende hjælpetræner Morten Wieghorst, talentspejderen Erik Larsen og den fysiske træner Oscar García deres egne advokatregninger fra Senn Ferrero.

Selv samme advokatfirma spillede en afgørende rolle i forhandlingerne med Qatar-klubben Lekhwiya, som Laudrup tiltrådte umiddelbart efter forliget med Swansea. Også her røg regningen igen over på Tutumlus agentbord.

For den 26. juni 2014 modtog Tutumlu en ny advokatfaktura på 34.000 euro, godt og vel 250.000 kroner, med overskriften 'Qatar-sagen'. Fakturaen viser ifølge Politiken, at ydelserne omfatter 'juridisk rådgivning i ansættelse af en træner og teknisk stab' samt 'juridisk assistance i skattespørgsmål for en træner i Storbritannien og Spanien i sæson 2013/2014'.

Swansea betalte Tutumlus løn
I dokumenterne står der intet om, hvorvidt Tutumlu videre viderefakturerede advokatregningerne på samlet 630.000 kroner. Politiken har ved flere lejligheder spurgt Laudrup, om han selv har punget ud for den juridiske bistand, men Laudrup er ikke vendt tilbage med svar.

Heller ikke Tutumlu har ønsket at svare på spørgsmål i den anledning.

Samtidig med advokatafsløringerne kan Football Leaks og Politiken dokumentere, at Swansea - ikke Laudrup - har betalt Tutumlus løn, mens Laudrup var ansat i Swansea. Det, til trods for, at Laudrup og Tutumlu den 18. marts 2012 indgik en krystalklar og fast aftale med gyldighed i to år. En aftale, der lød som følger:

- Kun klienten (Laudrup, red.) må aflønne trænerens agent for det arbejde, han har udført. Trænerens agent skal modtage et salær beløbende til 10 procent af klientens årlige basisbruttoløn som resultat af ansættelseskontrakter forhandlet af trænerens agent.

Alligevel betalte Swansea Tutumlus salær, de to gange Laudrup skrev indgik kontrakter med den walisiske klub.

Da Laudrup i sommeren 2012 skrev kontrakt med Swansea, betalte waliserne Tutumlus salær på 187.500 pund, 1,8 millioner kroner. I forbindelse med Laudrups forlængelse i 2013 fik Tutumlu udbetalt 391.000 pund, cirka 3,4 millioner kroner - et samlet beløb, som svarede til 10 procent af Laudrups og trænerkollegaernes årsløn.

Laudrup og Tutumlu har ikke ønsket at svare Politiken på, om Swanseas betalinger til Tutumlu betyder, at han har arbejdet kvit og frit for Laudrup i årene i klubben.

Football Leaks og Politiken har nok engang gravet million-smuds frem om Michael Laudrups agent, Bayram Tutumlu. Swansea og Tutumlu indgik i 2013 en ulovlig aftale, som skulle sikre agenten andel i spillertruppen Foto: Lars Poulsen. Intl. fodbold Medie: Laudrups stjerneagent havde lokumsaftale med Swansea

De spanske skattemyndigheder, Agencia Tributaria, kræver udlevering af fortrolige dokumenter om Laudrup og hans agent. Bayram Tutumlu. Foto: All Over Press. Intl. fodbold Medie: Nu vil skattefar se Laudrups papirer

Gianni Infantino lover at se nærmere på de milliardbeløb, der hvert år skifter hænder i forbindelse med spillerhandler. Foto: AP Intl. fodbold Nu vil FIFA se på agenternes million-honorarer

Tingene kører ikke helt i olie for Michael Laudrup og Al-Rayyan. Foto: Lars Poulsen Intl. fodbold Laudrup taber igen og halter efter eksklub

41 kommentarer
Vis kommentarer