Annonce:
Annonce:

Officielt: Fyrer engelsk landstræner efter skandale

Det engelske fodboldforbund FA bekræfter på sin hjemmeside, at Sam Allardyce er fyret og derfor ikke længere er landstræner. Det sker efter en skandaleafsløring

Sam Allardyce er fyret efter bare en enkelt kamp i spidsen for englænderne. Foto: AP
Sam Allardyce er fyret efter bare en enkelt kamp i spidsen for englænderne. Foto: AP
Annonce:
Følg Fodbold

Det engelske fodboldforbund, FA, bekræfter efter et møde tirsdag aften, at man har fyret Sam Allardyce, som derfor ikke længere er landstræner for England.

Fyringen kommer efter en skandaleafsløring mandag aften, hvor to The Telegraph-journalister gik undercover som transfer-rigmænd og mødtes med Sam Allardyce på en restaurant for at få råd til at omgås engelske transferregler. Og her forklarede en intetanende Allardyce over for skjult kamera, at det var 'no problem' (intet problem, red.) at fuske med FA's transferregler om, at en spiller ikke må ejes af en tredjepart.

Allardyce sagde tilmed, at han kender agenter, som kan hjælpe med at bryde reglerne. FA bringer en pressemeddelelse om fyringen af Allardyce på sin hjemmeside:

Annonce:

- Allardyces adfærd, som beskrevet i dag, var upassende af en engelsk landstræner. Han (Allardyce, red.) accepterer, at han har udvist alvorlig mangel på dømmekraft, og han har undskyldt, siger FA, og uddyber årsagen til fyringen.

- Grundet de i sagens natur alvorlige handlinger er FA og Allardyce i fællesskab blevet enige om at opsige hans kontrakt med omgående virkning. Det var ikke en beslutning, der var let at træffe, men FA's prioritet er at beskytte spillet og bevare de højest standarder for god adfærd i fodbold.

- Managerposten på det engelske herrelandshold er en position, hvor man altid må demonstrere stærkt lederskab og udvise respekt for spillets integritet, lyder det videre i pressemeddelsen.

Tidligere Premier League-stjerne tager over

En gammel Aston Villa-helt overtager midlertidigt landstrænerposten i England, meddeler forbundet.

- Gareth Southgate vil overtage styringen af herrernes landshold i de kommende fire kampe mod Malta, Slovenien, Skotland og Spanien, mens FA begynder at lede efter den nye, engelske landstræner. FA ønsker Sam alt godt i fremtiden.

Annonce:

I 2008 indførte FA reglerne om, at en spiller ikke må ejes af en tredjepart, for at undgå rigmænd med meget dybe lommer køber rettigheder til spillere, der efterfølgende lånes ud til klubberne.

Chok-afsløringer koster jobbet: Allardyce bliver fyret i dag!

Landstræner på vej ud: Tøffe husker kæmpe knytnæve

Chokerende video ryster fodbold-England

Allardyce efterforskes efter anklager om transfersnyd

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor heldig har man dog lov til at være på boligmarkedet?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: