Overlevede tragisk flystyrt: Nu afslører han uhyggelige detaljer

Målmand Jackson Follmann var en af bare tre overlevende efter fodboldklubben Chapecoenses flystyrt. Nu fortæller han for første gang om sekunderne omkring styrtet

I kørestol på grund af sit amputerede ben og med synlige skader i hovedet modtog Jackson Follman i weekenden trofæet fra Copa Sudamericana. (Video: SNTV)

Fodboldverdenen græd, da den brasilianske klub Chapecoense styrtede ned i Andesbjergene på ved mod Chile og til finalen i Copa Sudamericana.

I alt 71 mennesker omkom - 19 af dem fra fodboldholdet.

Der var dog også syv overlevende. En af dem var holdets målmand Jackson Follmann.

Klubben nåede at lægge disse optagelser fra afgangshallen op, inden det alvorlige styrt timer senere fandt sted. (Video: Facebook/AP)

Han har fået højre ben amputeret lige under knæet og kommer derfor aldrig til at spille fodbold igen, men han er bare taknemmelig for at være i live.

I weekenden modtog han på holdets vegne pokalen for Copa Sudamericana, som modstanderen, colombianske Atlético Nacional, valgte at forære til Chapecoense - og selv om han der brast i gråd flere gange, så har han alligevel fået ulykken så meget på afstand, at han kan tale om den.

Det gjorde han til det brasilianske tv-program Fantástico.

- Jeg kan huske, da flyets motorer satte ud, og lyset blev slukket. Jeg kunne se, at der var noget galt. Flyet faldt ikke bare ned, men gled lige så stille og roligt.

- Jeg kan ikke huske det hele, for jeg var i chok, og jeg besvimede. Det gik så stærkt. 

- Jeg kan huske, at jeg vågnede. Jeg åbnede mine øjne, og det var meget mørkt og koldt. Jeg rystede. Jeg råbte, 'Hjælp! Jeg vil ikke dø!' Nogle af mine venner, som stadig var i live, råbte også. Jeg hørte, da redningsfolkene kom, og de sagde, at de var politiet, fortæller Jackson Follmann.

Den 24-årige målmand fortæller endvidere, at han har fået meget mod på livet efter at have overlevet flystyrtet. Næste projekt bliver at få en protese og at lære at gå igen - og han er overbevist om, at han nok skal få et meget aktivt liv trods alt.

Chapecoense-træner før afgang: Håber, selskabet vil bringe os lykke. (Video: AP/SNTV)

- Jeg håber, flyselskabet vil bringe os lykke, sagde sportsdirektøren lige inden afgang.

Se også: Overlevede flystyrt: Trofæ og tårer i første hjemmekamp

Alan Ruschel føler, at han har fået en ny chance, og nu vil han tilbage på fodboldbanen. Foto: AP Intl. fodbold - 17. dec. 2016 - kl. 19:01 Overlevende fra flystyrt i tårer: Sædebytte reddede hans liv

Flyet med spillerne fra Chapecoense løb tør for brændstof og styrtede ned i bjergene nær Medellin i Colombia (Foto: AP) Intl. fodbold - 13. dec. 2016 - kl. 15:18 Overlevede flystyrt: Ved ikke, hvad der er sket

Se også: Få dage efter flystyrt: Nu går det overlevende mirakel

Mange tusinder fans var onsdag samlet i Colombia for at hylde de afdøde, brasilianske spillere fra fodboldklubben Chapecoense. Det var utrolige billeder, der kom ud af den mindehøjtidelighed. Foto: AP/Luis Benavides. Intl. fodbold - 1. dec. 2016 - kl. 09:17 Utrolige billeder: Her mindes tusindvis af fans flystyrtet fodboldhold

En lykkelig fodboldspiller Thiaguinho skulle have været far. Kort tid efter døde han i et flystyrt. Se den rørende video, hvor han finder af, at han skal være far, herunder. Foto: Screenshot/privatfoto. Intl. fodbold - 30. nov. 2016 - kl. 11:11 Gribende video af fodboldspiller: Skulle være far - så døde han i flystyrt

32 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere