Platini-lejr optimistisk efter ni timers afhøring

Både Michel Platini og Sepp Blatter venter at blive frifundet efter afhøringer hos FIFA's etiske komité

Michel Platini føler naturligvis, at han er helt uskyldig. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Michel Platini føler naturligvis, at han er helt uskyldig. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Den suspenderede præsident i Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA), Michel Platini, forventer at få ophævet den suspension, der forhindrer ham i at føre valgkamp op til februars præsidentvalg i Det Internationale Fodboldforbund (FIFA).

Sådan lyder i hvert fald tonerne fra Platini-advokat Thibaud d'Ales, der fredag gennemførte en afhøring på ni timer i Zürich hos FIFA's etiske komité.

- Hr. Platini er uskyldig. Det var vi dokumenteret i dag gennem vidneforklaringer og en række andre beviser.

- Nu håber vi, at den etiske komité vil følge lovgivningen, siger advokaten.

Sepp Blatter har været igennem en langvarig høring, og han forventer nu, at han bliver fuldstændig frikendt. (AP/Ennio Leanza) Intl. fodbold Blatter erklærer sin uskyld i maraton-afhøring

Michel Platini var ikke selv til stede ved afhøringen. Onsdag kom det frem, at han boykottede afhøringen, fordi han allerede følte sig dømt, da en talsmand fra komitéen udtalte til den franske avis L'Equipe, at Platini kunne se frem til flere års udelukkelse.

Platini blev sammen med FIFA's præsident, Sepp Blatter, suspenderet i 90 dage 8. oktober, efter det kom frem, at der i 2011 var blevet overført to millioner schweizerfranc til Michel Platini for noget arbejde, som han angiveligt havde udført for FIFA over et årti før udbetalingen.

Torsdag var Blatter selv mødt op til afhøring i Zürich sammen med sine repræsentanter. Også fra Blatters advokat lød det efterfølgende, at FIFA-præsidenten havde bevist sin uskyld og forventer at få sin suspension ophævet.

(Foto: AP) Intl. fodbold Putin vil give Blatter nobelprisen

Der falder angiveligt en afgørelse mandag. I den forbindelse har Sepp Blatter meddelt, at han mandag klokken 10 vil udtale sig officielt ved et pressemøde på en restaurant i Zürich.

0 kommentarer
Vis kommentarer