Platini svarer igen: I får ingen bedre FIFA-chef end mig

- I al beskedenhed er jeg den bedste til at anføre verdensfodbolden, siger den suspenderede franskmand

Michel Platinis renommé har fået nogle buler den seneste tid, men franskmandens selvtillid er intakt.

Af de syv kandidater, der ønsker at afløse Sepp Blatter som præsident for Det Internationale Fodboldforbund, FIFA, er Platini ifølge eget udsagn i en klasse for sig med sin baggrund som topspiller, træner og nu leder af Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA).

- Jeg er, i al beskedenhed, den bedst placerede til at stå i spidsen for verdensfodbolden. Jeg er den eneste med en bred vision for fodbolden, siger han torsdag til det schweiziske dagblad Le Matin.

Se også: Rusland vil støtte europæisk FIFA-kandidat

Platini og Sepp Blatter er blevet suspenderet i tre måneder, mens en mistænkelig millionudbetaling fra FIFA-chefen til Platini i 2011 bliver undersøgt. Begge har afvist alle spekulationer om ulovligheder.

- Jeg har været spiller, træner for Frankrig, arbejdet for Nancy, organisator af VM og nu leder af verdens mest magtfulde fodboldsammenslutning. En mission jeg har udført med ærlighed, siger den 60-årige franskmand.

Det irriterer ham, at han i øjeblikket er placeret ude på sidelinjen på grund af undersøgelsen.

- Jeg føler mig som en ridder fra middelalderen, der skal angribe en borg. Jeg forsøger at storme det for fodboldens skyld, men det eneste, jeg får, er kogende olie hældt over mit hoved, siger Platini.

Se også: England frygter sig snydt af Blatter

Valget af ny præsident for FIFA finder sted 26. februar.

Disse syv kæmper om FIFA's præsident-titel

Prins Ali Bin Al Hussein
Den jordanske prins Ali forsøger igen at blive præsident i FIFA. Ved det seneste præsidentvalg i maj 2015 tabte den 39-årige jordaner til Sepp Blatter med 73 stemmer mod 133. Prinsen har siden 2001 været formand for Det Vestasiatiske Fodboldforbund (WAFF), som tæller 12 lande på og omkring Den Arabiske Halvø. Fra 2011 til 2015 var han vicepræsident i FIFA, men han trak sig efter valgnederlaget til Blatter og den efterfølgende uro omkring FIFA.

Michel Platini
Det Europæiske Fodboldforbunds (UEFA) suspenderede præsident, Michel Platini, var på forhånd regnet som en stærk kandidat til præsidentposten i FIFA. Aktuelt lider franskmanden dog under at være suspenderet, fordi han har modtaget en mistænkelig pengeoverførsel i 2011 fra FIFA til en værdi af over 13 millioner kroner som følge af en 'gentlemanaftale' med Sepp Blatter. Beløbet er angiveligt overført for noget arbejde i FIFA, som Platini lavede i perioden 1998-2002. Undersøgelserne af Platini forventes færdige i midten af november. Først derefter kan det afgøres, om han stadig er præsidentkandidat.

Jerome Champagne
Som et europæisk alternativ til landsmanden Michel Platini meldte Jerome Champagne fredag 23. oktober sit kandidatur. Han var også kortvarigt kandidat ved præsidentvalget i 2015, men her trak han kandidaturet tilbage tre måneder inden valget på grund af manglende opbakning. Den 57-årige franskmand varetog i perioden 1999-2010 forskellige roller i FIFA.

Tokyo Sexwale
Den 62-årige sydafrikanske forretningsmand har en fortid som politisk fange, blandt andre sammen med Nelson Mandela. Tokyo Sexwale har tidligere fået opbakning fra tyske Franz Beckenbauer, der har udtalt, at sydafrikaneren kan være et godt valg som FIFA-præsident.

Salman Bin Ebrahim Al Khalifa
Præsidenten i Det Asiatiske Fodboldforbund (AFC) meldte sig søndag ind i kampen om at blive ny præsident i FIFA. Bahrain-sheiken leverede de nødvendige dokumenter til FIFAs hovedkontor med støtte fra fem nationale forbund i Asien - blot én dag, før fristen udløb.

Manden fra Bahrain er kendt for at være en tæt allieret med Kuwaits sheik Ahmad Al-Fahad Al-Sabah, som er en magtfuld politiker i den internationale sportsverden og en nøglefigur i den olympiske bevægelse.

Khalifa stod oprindeligt bag Platinis kandidatur, inden UEFA-præsidenten blev suspenderet i 90 dage, hvilket ændrede situationen.

Gianni Infantino
Generalsekretæren i Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) er UEFA's plan B, efter at det er kommet frem, at spidskandidaten Michel Platini har modtaget en mistænkelig pengeoverførsel fra Sepp Blatter.

Den 45-årige advokat Infantino har været ansat i UEFA siden 2000 og har været generalsekretær gennem de seneste seks år.

Infantino har blandt andet været med til at implementere en Financial Fairplay-politik, der skal sikre en mere økonomisk bæredygtig udvikling inden for europæisk klubfodbold.

Musa Bility
Præsidenten for Liberias Fodboldforbund meldte sig mandag som kandidat efter at have sikret sig opbakning fra de nødvendige fem medlemslande.

Bility har været chef for liberisk fodbold siden 2010 og går til valg på et program om, at FIFAs fattigste medlemslande skal have en større del af den økonomiske kage.

Desuden lover Bility at arbejde for et mere åbent og transparent FIFA. Liberieren mener, at det er Afrikas tur til at lede verdensfodbolden.

3 kommentarer
Vis kommentarer