Politiet kastede granater ved brasiliansk skandale-finale

Der udbrød tumult, da myndighederne besluttede at spille Guanabara-finalen uden tilskuere - politiet greb til tåregas og chok-granater

Vasco da Gama-spillerne løber på banen uden tilskuer-brøl. Foto: Alexandre Loureiro/Reuters/Ritzau Scanpix
Vasco da Gama-spillerne løber på banen uden tilskuer-brøl. Foto: Alexandre Loureiro/Reuters/Ritzau Scanpix

Et slagsmål om tilskuer-afsnit fik søndag den brasilianske myndighed JECrim til at skride til en drastisk beslutning.

Det store Maracanã-stadion, der skulle huse finalen i Guanabara-turneringen - en af tre afdelinger om Rio-mesterskabet - mellem Vasco da Gama og Fluminense, blev nemlig aflåst, så kampen kunne afvikles uden tilskuere.

Begge klubber mener nemlig at have ret til at benytte syd-tribunen som deres hjemmebane-afsnit. En kamp, de to klubpræsidenter har gjort en del ud af op til kampen.

Det hjalp ikke på det, da Vasco da Gama trak hjemmebanefordelen og hurtigt solgte billetterne til den omdiskuterede sydside.

På trods af beslutningen om at lukke stadion af, mødte fans med billetter frem, og uden for Maracanã herskede der forvirring blandt de fremmødte, der altså mødte op til lukkede porte.

Der udbrød tumult, og politiet trak kniplerne og måtte ty til tåregas og chok-granater for at forsøge at stoppe menneskemængden i at bryde ind på stadion.

Imens gik spillerne på banen, men da trykket uden for ikke aftog, besluttede myndighederne efter en halv times spil at åbne dørene.

Godt for tilskuerne, der resultatmæssigt ikke var gået glip af noget - kampen stod stadig 0-0.

Det blev der dog lavet om på ti minutter før tid, hvor Danilo drejede et frispark op i målhjørnet og sikrede Vasco sejren.

Intl. fodbold Absurde scener: Fodboldstjerner skubber ambulance

Boca Junior-bussen blev overdænget med kasteskyts lørdag, så flere af ruderne blev smadret, og spillerne blev overdænget med glas og ramt af politiets tåregas. Foto: José  Romero/AFP/Ritzau Scanpix Intl. fodbold Efter vold og vanvid: Årets vildeste kamp udsat - igen

Intl. fodbold Tortureret og dræbt fodboldspiller tryglede for sit liv

2 kommentarer
Vis kommentarer