Pressede Sepp Blatter: De kan ikke udelukke mig

Den korruptionsmistænkte schweizer mener, at kun Fifas kongres kan vælte ham.

Sepp Blatter. (Foto: AP)
Sepp Blatter. (Foto: AP)

Den suspenderede præsident for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Sepp Blatter, afviser, at forbundets etiske komité kan idømme ham karantæne på livstid.

Det har Fifas etiske komité allerede anbefalet i forhold til franske Michel Platini, den ligeledes suspenderede præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), der er havnet i fedtefadet sammen med schweizeren.

Sepp Blatter vil ikke sige, om forbundets etiske komité har anbefalet, at han skal idømmes livstidskarantæne fra fodbold. Og det kan komitéen altså heller ikke gøre, mener han.

- Hvis man vil af med Fifa-præsidenten, så skal det gøres af dem, der valgte ham, siger den 79-årige fodboldpolitiker i et interview med Schweizer Radio und Fernsehen.

Jerome Champagne har tidligere forsøgt at stille op som præsidentkandidat men formåede ikke at samle de nødvendige stemmer. (Foto: AP) Intl. fodbold Nye regler: Fem FIFA-forslag, der kan forandre fodbolden

Sepp Blatter mener dermed, at det kun er kongressen i Fifa, der kan tage stilling til spørgsmålet om en karantæne.

Schweizeren, der blev Fifa-præsident i 1998, blev ved valget i maj genvalgt for endnu en fireårig periode.

Hemmelighedsfuld
Få dage senere måtte Sepp Blatter hårdt presset meddele, at han agtede at træde tilbage. Det skete i kølvandet på en stor korruptionsskandale i Fifa, der eksploderede kort før valget.

Sepp Blatter træder efter planen tilbage den 26. februar næste år, når Fifa igen skal vælge præsident.

Schweizeren er hemmelighedsfuld om, hvorfor han ikke vil sige, om Fifas etiske komité har anbefalet, at han bliver udelukket på livstid.

Tokyo Sexwale fortæller røverhistorier fra Robben Island, mens hans sekundant græmmer sig. Til venstre forsøger DBU’s pressechef, Jakob Høyer, at finde en passende grimasse. Foto: Lars Poulsen Jan Jensen FIFA-kandidaterne dumpede i København: Se karaktererne her

- Jeg kan ikke bekræfte noget, fordi det er fortroligt. Og jeg ville være det dårligste menneske, hvis jeg sladrede om det, siger Sepp Blatter.

Han og Michel Platini har haft svært ved at forklare, hvorfor Fifa i 2011 overførte over 13 millioner kroner til Platini.

Franskmanden hævder, at pengeoverførslen var betaling for et stykke arbejde, som han udførte for Fifa omkring årtusindskiftet.

Alligevel blev både Platini og Blatter altså suspenderet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.