Qatar anklaget for terrorstøtte: Laudrup følger nabokrigen tæt

Michael Laudrup vil følge udviklingen tæt i de kommende dage, fortæller han til Ekstra Bladet

Michael Ladrup har været træner i to Qatar-klubber. Her ses han i den første klub, Lekhwiya. Foto: Lars Poulsen
Michael Ladrup har været træner i to Qatar-klubber. Her ses han i den første klub, Lekhwiya. Foto: Lars Poulsen

Den danske fodboldlegende, Michael Laudrup, er i disse dage ekstra opmærksom på den politiske udvikling, som foregår i Qatar, hvor Laudrup har sit daglige virke som træner.

Det skyldes, at landet er blevet anklaget for terrorstøtte.

Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater,Yemen, Bahrain og Egypten meddelte således mandag, at de har afskåret alle diplomatiske forbindelser til golfstaten.

Førstnævnte land anser det for at være nødvendigt for at sikre sig mod 'terrorisme og ekstremisme'.

Egypterne har fulgt op og beskyldt Qatar for at støtte 'terrororganisationer', herunder Det Muslimske Broderskab. Det oplyser det egyptiske nyhedsbureau ifølge Reuters.

Michael Laudrup har været træner i Qatar af flere omgange, men siden oktober 2016 har han stået i spidsen for Al-Rayyan, der i denne sæson sluttede som nummer tre.

Laudrup og holdet er gået på ferie efter sæsonens afslutning, og derfor befinder danskeren sig nu i Hong Kong. her holder han et vågent øje med den politiske udvikling på den arabiske halvø.

- På nuværende tidspunkt kan jeg ikke sige så meget, da jeg ikke har talt med folk fra hverken Qatar eller Danmark. Men selvfølgelig vil jeg følge ekstra med i de kommende dage og uger for at se, hvordan situationen udvikler sig, skriver Michael Laudrup i en mail til Ekstra Bladet.

Sikkerheden er altafgørende
Den danske træner afventer lige nu flere oplysninger og kan derfor ikke træffe beslutninger på det nuværende vidensgrundlag.

- Jeg ved ikke, hvad dette kan betyde på længere sigt, men for min kone og jeg er det altafgørende selvfølgelig, at vi føler os sikre i vores dagligdag. Indtil nu har det aldrig været noget problem, og jeg håber naturligvis, at det fortsætter således, lyder det fra Laudrup, der også vil være opmærksom på en eventuel udmelding fra det danske Udenrigsministerium.

Amerikanske medier har i de seneste uger bragt artikler med beskyldninger om, at styret i Qatar står bag finansiering af terror. Det har landet gentagne gange afvist.

FIFA er i løbende kontakt
Qatar skal som bekendt være vært for VM i fodbold i 2022, terrorbeskyldningerne mod oliestaten har ikke fået FIFA til at ryste på hånden over for det i forvejen kontroversielle valg af VM-arrangør.

- Vi er løbende i kontakt med Qatar angående fodbold-VM i 2022. Vi har ikke yderligere at tilføje for nuværende, lyder den noget ukonkrete melding, ifølge nyhedsbureauet Reuters, fra FIFA, der altså skøjter let hen over anklagerne om terrorstøtte.

Reuters har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Qatar VM-delegation og det asiatiske fodboldforbund (AFC).

Laudrup afslørede i tv-show: Her er min træner-plan

UEFA's præsident lyver om slavearbejdere: Nu raser han over Ekstra Bladet-afsløring

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?