Ramte toppen i Kina: Det skal succesdanskeren nu

Mads Davidsen har formet storklubben Shanghai SIPG, og nu er han klar til at løfte andre klubber

I november kulminerede flere års arbejde for Mads Davidsen.

Den ambitiøse fodboldmand var selv steget i graderne i den kinesiske storklub Shanghai SIPG, og klubben havde udviklet sig enormt.

Med velkendte stjerner som for eksempel brasilianske Hulk vandt man det første mesterskab i 23 år.

Se også: Slutter med et brag: Succes-dansker skriver historie med verdensstjerner

Mesterskabet blev et perfekt punktum for den danskeren, der afsluttede sin kinesiske færd som teknisk direktør.

Selv er han meget stolt over udviklingen.

- Måden og metodikken er imidlertid fortsat det vigtigste for mig personligt. Vi vandt ikke bare. Vi vandt på vores måde. Qua ’THE SIPG WAY’. Vores vej. Vores mesterskabstrup bestod af 30 spillere, hvor de 24 er egenudviklede og lokale spillere fra vores akademi. 24 ud af 30. Det tror jeg ingen andre klubber i verden har lykkes med samtidig med de vandt et mesterskab, skriver han på websitet Dontt.

- Jeg kender i hvert fald ikke nogen. Det er meningsfyldt for mig, og netop sådan vil jeg helst arbejde i fremtiden. Jeg vil skabe noget for andre og sammen med andre. Det synes jeg, at vi burde have langt mere fokus på frem for bare at opnå noget for egen vindings skyld.

Nu vil han arbejde som konsulent med sit eget koncept 'Strategic Planning & Coaching'. Her vil han arbejde med strategier, der kan hjælpe klubbernes langsigtede arbejde. Hvilke klubber, der er i spil, nævnes dog ikke.

Mads Davidsen blev headhuntet til den kinesiske klub i slutningen af 2014 og startede som U23-træner og assistent på førsteholdet. I 2016 fik han forfremmelsen til teknisk direktør.

Se også: Den største danske farce: Målmanden havde ikke spillet fodbold i et år

Se også: Trods kæmpe succes: Klopp sætter spørgsmålstegn ved sin fremtid

Mikanovic kan være fortid i AGF. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Varm transfervinter venter: Sådan handler AGF

Benedikt Röckers kontrakt løber kun til sommer. Derfor må Brøndby være på jagt efter en erstatning. Foto: Ritzau Scanpix Sport og Spil Varm transfervinter venter: Sådan handler Brøndby

11 kommentarer
Vis kommentarer