Rent vanvid: 80 piskeslag for at bære fodboldtrøjer

Islamisk Stat vil ikke længere have, at folk render rundt med fodboldtrøjer fra alverdens storklubber

Befolkningerne i de Islamisk Stat-styrede områder i Mellemøsten skal ikke vise sig frem i populære fodboldtrøjer. Det viser et nyt forbud fra den militante gruppe. Foto: AP/Tim Ireland.
Befolkningerne i de Islamisk Stat-styrede områder i Mellemøsten skal ikke vise sig frem i populære fodboldtrøjer. Det viser et nyt forbud fra den militante gruppe. Foto: AP/Tim Ireland.

Hvis du skulle være fan af for eksempel Manchester United eller Barcelona, og du samtidig har en af deres fodboldtrøjer, gør du klogt i at lade den ligge i skuffen. I hvert fald, hvis du bor eller opholder dig i de mellemøstlige egne eller områder, der kontrolleres af Islamisk Stat.

For den muslimske, militante og terror-organisation Islamisk Stat (ISIS eller IS, red.), der hærger og regerer i Mellemøsten forbyder nu folk at rende rundt med fodbold-trøjer fra diverse, internationale storklubber. Det fremgår af et tweet fra 'Jihad Threat Monitor'. Et tweet, du kan se herunder:

Som det med al tydelig fremgår billedet i tweetet, vil organisationen ikke glo på én eneste trøje i det offentlige, som har har et logo fra de største klubber på brystet. I det hele taget vil de ikke se nogen bære sportstøj, som stammer fra den vestlige verden.

Det betyder, at Adidas- og Nike-tøj er helt bandlyst fra at se dagens tvivlsomme lys i de mellemøstlige egne, hvor Islamisk Stat styrer showet.

Piskeslag som straf
Ifølge engelske The Sun er Islamisk Stat allerede i fuld færd med at uddele løbesedler, hvorpå advarslen mod at bære de berømte fodboldtrøjer står trykt. Det sker angiveligt i Islamisk Stats selvudnævnte 'hovedstad' Raqqa. 

Og hvad sker der så, hvis du alligevel vælger at gå imod Islamisk Stats nye, vanvittige 'lov'. Ja, det skal vi sige dig.

Straffen for at bære en af trøjerne ude i offentligheden lyder på 80 piskeslag. Og de deles naturligvis også ud i det offentlige - for øjnene af folket.

Ud over forbuddet mod fodboldtrøjerne har Islamisk Stat allerede iværksat et forbud mod at veje med det amerikanske, engelske, franske og tyske flag.

Ifølge The Sun mener mellemøsteksperten Aymenn Al-Tamimi, bakker Islamisk Stat de nye love op med citater fra koranen.

Dræbte Real Madrid-fans
Det er ikke første gang, at Islamisk Stat er efter uskyldige fodboldfolk.

Tilbage i maj skød og dræbte en gruppe AK-47-bevæbnede IS-terrorister hele 14 Real Madrid-fans, mens de var samlet i 'Kongeklubbens' hovedkvarter i Iraks hovedstad, Bagdad.

Det fortalte flere overlevende personer fra den gruppe af 50 tilstedeværende under arrangementet til spanske AS ved den lejlighed.

Kom helt tæt på revolutionen i Brøndby: Zornigers første 100 dage

Bundesligaklub holder øje med Superliga-profil

Schmeichel udgår fra træning: Storkamp i fare

Luna afslører: Laudrup er rigmandens valg

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.