Ronaldo ikke den eneste: Flere stjerner mistænkt for skattesvig

Super-agenten Jorge Mendes og den tyske verdensmester Mesut Özil er også er kommet under stærk mistanke for skattesvindel

Flere stjerner er på Football Leaks-lækagens dag to kommet under mistanke for skattesvig. Og den tidligere Real Madrid-spiller og nuværende Arsenal-playmaker Mesut Özil er nu også kommet i fedtefadet. Foto: AP
Flere stjerner er på Football Leaks-lækagens dag to kommet under mistanke for skattesvig. Og den tidligere Real Madrid-spiller og nuværende Arsenal-playmaker Mesut Özil er nu også kommet i fedtefadet. Foto: AP

Navne på flere kendte skikkelser i fodboldverdenen er nu begyndt at dukke op i forbindelse med Football Leaks' utallige lækkede dokumenter.

Det er altså ikke blot den portugisiske superstjerne Cristiano Ronaldo, som er kommet i fedtefadet for at have svindlet med sine skatteoplysninger.

Den tyske verdensmester og Arsenal-spiller Mesut Özil lader til at blive Football Leaks-lækagens næste store offer.

Den 28-årige playmaker pryder nemlig lørdagens forside på det tyske medie Der Spiegel, som også har været med til at granske de mange millioner af lækkede dokumenter.

Tyske Der Spiegel skriver sådan om den store lækage fra Football Leaks:

- I materialet er der 18,6 millioner dokumenter, herunder oprindelige kontrakter på spillere, hemmelige e-mails, Excel regneark og Word-filer. I de seneste syv måneder har et hold fra Der Spiegel sammen med omkring 60 journalister fra forskningsnetværket EIC (European Investigative Samarbejde) evalueret den største lækage-sag i sportens historie.

Foto: Andres Kudacki/AP
Foto: Andres Kudacki/AP
 

Det internationale medie Sports Witness har valgt at lægge små bidder fra Der Spiegels artikelserier ud på deres Twitter-profil:

- Firmaer, der gerne vil samarbejde med Özil, har siden 2008 skullet gå gennem selskabet ’Özil Marketing’. Først i 2014 blev de spanske myndigheder bekendt med, hvor mange penge Özils selskab egentlig genererede, lyder starten på deres lille føljeton af Twitter-beskeder.

- Spiegel skriver: ’I Özils skatteoplysninger manglede der tilstrækkelig med informationer og forklarende dokumenter.’

- De spanske myndigheder indkaldte derfor Özil til en høring den 5. september 2014. Men hverken Özil eller hans rådgivere dukkede op. Deres udeblivelse resulterede i stedet i, at myndighederne krævede alle informationer udleveret omkring Mesut Özil - lige fra hans tid i Real Madrid samt Arsenal. Alle tyskerens indkomstkilder skulle undersøges.

- De spanske myndigheder kom frem til, at tyskeren blandt andet mangler at betale skat af honorarer, som hans agent har modtaget.

***

Kendt spilleragent i problemer

En af sportens vel nok mest berømte spilleragenter Jorge Mendes er også kommet under stærk mistanke for skattesvig.

Ifølge det franske medie Mediapart er Mendes også involveret i den nu særdeles omfattende sag om skatteunddragelse og indkomst-fortielse.

Den portugisiske agent repræsenterer i dag et hav af fodboldspillere. Og flere af hans klienter skulle angiveligt være indblandet i den opsigtsvækkende skattesag.

Jorge Mendes står bag stjerner som: Manchester United-træneren José Mourinho, Real Madrid-spillerne James Rodriquez, Pepe og Fabio Coentrao samt Radamel Falcao og Ricardo Carvalho.

Cristiano Ronaldo, træner Carlo Ancelotti og agent Jorge Mendes til verdens premiere på dokumentaren 'Ronaldo' i London. Foto: All Over Press
Cristiano Ronaldo, træner Carlo Ancelotti og agent Jorge Mendes til verdens premiere på dokumentaren 'Ronaldo' i London. Foto: All Over Press
 

Men agenten har altså også Cristiano Ronaldo i sin spillerfold.

Og akkurat som sin landsmand Ronaldo er Mendes mistænkt for at have oprettet et netværk af skuffeselskaber - blandt andet i det berygtede skattely på De Britiske Jomfruøer.

Et kort uddrag af indledningen på Mediaparts artikel om Jorge Mendes:

- Den berømte portugisiske agent Jorge Mendes har oprettet en samling offshore-kontoer i udlandet, der tyder på skatteunddragelse i et hidtil uset omfang til fordel for syv fodboldstjerner, som han repræsenterer. Det drejer sig blandet andet om Cristiano Ronaldo, José Mourinho og AS Monacos angriber Radamel Falcao. Dette system tillod dem at skjule i alt 188 millioner euro i skatteindtægter via Irland, Schweiz, De Britiske Jomfruøer og Panama.

Arkivfoto: AP/Francisco Seco Spansk fodbold Kommentator: Skattesag vil forværre Ronaldos image

Spansk fodbold Ronaldo taget med underbukserne nede - gemmer milliard i skattely

Ronaldo har trofaste fans. Foto: Alloverpress Intl. fodbold Trods mulig skattesnyd: 'Ingen konsekvenser for Ronaldo'
23 kommentarer
Vis kommentarer