Rusland vil støtte europæisk FIFA-kandidat

Ruslands fodboldforbund støtter Michel Platini. Hvis han ikke stiller op, støtter man Europas plan B

Michel Platini får Ruslands stemme til det kommende præsidentvalg i FIFA. (Foto: AP/Claude Paris)
Michel Platini får Ruslands stemme til det kommende præsidentvalg i FIFA. (Foto: AP/Claude Paris)

Ruslands fodboldforbund vil støtte Europas topkandidat i kampen om at blive den næste præsident i Det Internationale Fodboldforbund (FIFA).

Russerne håber fortsat, at UEFA-præsident Michel Platini vender tilbage i præsidentkapløbet efter sin suspension.

Men gør han ikke det, vil russerne støtte generalsekretær i Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA), Gianni Infantino, der mandag meldte sig ind i præsidentkampen som Europas plan B.

Det siger den forholdsvis nyvalgte præsident for Ruslands fodboldforbund, Vitali Mutko, som også er Ruslands sportsminister.

- Rusland støtter UEFAs generalsekretær Gianni Infantino i præsidentvalget, hvis UEFAs øverste leder, Michel Platini, ikke kan være med, siger Mutko til det russiske nyhedsbureau R-Sport.

Se også: Skandalen lurer: Beckenbauer erkender fejl i VM-affære

Platini var Europas foretrukne præsidentkandidat til FIFA-valget 26. februar, men franskmanden er siden blevet suspenderet i 90 dage på grund af en undersøgelse om korruption og mistænkelige pengeoverførsler.

- Vi er fast besluttede på at støtte Michel Platini. Han er en legendarisk fodboldspiller, som er i sin tredje valgperiode som UEFA-præsident, og en person, som har alle muligheder for at lede verdensfodbolden.

- Hvis Platini er ude af stand til at bevise sin uskyld og dermed ikke kan vende tilbage, så står vi bag Gianni Infantino som Europas kandidat. Hvis Michel vender tilbage til valgkampen, vil Infantino trække sig, siger Vitali Mutko.

Se også: FIFA-kandidater på valg i København

FIFA's nuværende præsident, Sepp Blatter, har trukket sig efter massivt pres på grund af anklager om korruption.

Disse syv kæmper om FIFA's præsident-titel

Prins Ali Bin Al Hussein
Den jordanske prins Ali forsøger igen at blive præsident i FIFA. Ved det seneste præsidentvalg i maj 2015 tabte den 39-årige jordaner til Sepp Blatter med 73 stemmer mod 133. Prinsen har siden 2001 været formand for Det Vestasiatiske Fodboldforbund (WAFF), som tæller 12 lande på og omkring Den Arabiske Halvø. Fra 2011 til 2015 var han vicepræsident i FIFA, men han trak sig efter valgnederlaget til Blatter og den efterfølgende uro omkring FIFA.

Michel Platini
Det Europæiske Fodboldforbunds (UEFA) suspenderede præsident, Michel Platini, var på forhånd regnet som en stærk kandidat til præsidentposten i FIFA. Aktuelt lider franskmanden dog under at være suspenderet, fordi han har modtaget en mistænkelig pengeoverførsel i 2011 fra FIFA til en værdi af over 13 millioner kroner som følge af en 'gentlemanaftale' med Sepp Blatter. Beløbet er angiveligt overført for noget arbejde i FIFA, som Platini lavede i perioden 1998-2002. Undersøgelserne af Platini forventes færdige i midten af november. Først derefter kan det afgøres, om han stadig er præsidentkandidat.

Jerome Champagne
Som et europæisk alternativ til landsmanden Michel Platini meldte Jerome Champagne fredag 23. oktober sit kandidatur. Han var også kortvarigt kandidat ved præsidentvalget i 2015, men her trak han kandidaturet tilbage tre måneder inden valget på grund af manglende opbakning. Den 57-årige franskmand varetog i perioden 1999-2010 forskellige roller i FIFA.

Tokyo Sexwale
Den 62-årige sydafrikanske forretningsmand har en fortid som politisk fange, blandt andre sammen med Nelson Mandela. Tokyo Sexwale har tidligere fået opbakning fra tyske Franz Beckenbauer, der har udtalt, at sydafrikaneren kan være et godt valg som FIFA-præsident.

Salman Bin Ebrahim Al Khalifa
Præsidenten i Det Asiatiske Fodboldforbund (AFC) meldte sig søndag ind i kampen om at blive ny præsident i FIFA. Bahrain-sheiken leverede de nødvendige dokumenter til FIFAs hovedkontor med støtte fra fem nationale forbund i Asien - blot én dag, før fristen udløb.

Manden fra Bahrain er kendt for at være en tæt allieret med Kuwaits sheik Ahmad Al-Fahad Al-Sabah, som er en magtfuld politiker i den internationale sportsverden og en nøglefigur i den olympiske bevægelse.

Khalifa stod oprindeligt bag Platinis kandidatur, inden UEFA-præsidenten blev suspenderet i 90 dage, hvilket ændrede situationen.

Gianni Infantino
Generalsekretæren i Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) er UEFA's plan B, efter at det er kommet frem, at spidskandidaten Michel Platini har modtaget en mistænkelig pengeoverførsel fra Sepp Blatter.

Den 45-årige advokat Infantino har været ansat i UEFA siden 2000 og har været generalsekretær gennem de seneste seks år.

Infantino har blandt andet været med til at implementere en Financial Fairplay-politik, der skal sikre en mere økonomisk bæredygtig udvikling inden for europæisk klubfodbold.

Musa Bility
Præsidenten for Liberias Fodboldforbund meldte sig mandag som kandidat efter at have sikret sig opbakning fra de nødvendige fem medlemslande.

Bility har været chef for liberisk fodbold siden 2010 og går til valg på et program om, at FIFAs fattigste medlemslande skal have en større del af den økonomiske kage.

Desuden lover Bility at arbejde for et mere åbent og transparent FIFA. Liberieren mener, at det er Afrikas tur til at lede verdensfodbolden.

0 kommentarer
Vis kommentarer