Russiske EM-hooligans sendes hjem fra Frankrig

To russiske hooligans, der blev arresteret under sommerens EM i Frankrig får nu lov til at vende hjem til Rusland

De russiske hooligans spredte frygt i Marseille i sommer. Foto: PA
De russiske hooligans spredte frygt i Marseille i sommer. Foto: PA

De skulle sidde i et fransk fængsel i et til to år, men nu ser det ud til, at to hardcore hooligans fra Rusland får lov til at vende hjem efter blot et halvt års fangeskab.

Det drejer sig om Alexei Yerunov og Sergei Gorbachev, der under sommerens EM-slutrunde førte an i løjerne, da russiske hooligans angreb engelske fans.

Dengang blev tre russere anholdt, men Nikolai Morozov blev sendt hjem allerede i december, og der bliver nu forhandlet via de diplomatiske kanaler for at få de to andre sendt hjem til Rusland.

Scenerne fra Marseille i dagene op til kampen 11. juni var voldsomme, og fransk politi måtte skride ind med håndfaste midler og brug af tåregas og vandkanoner.

Adskillige personer blev kvæstet i de voldelige optøjer, hvor specielt de russiske hooligans kom godt forberedt. De kom i små, men meget slagkraftige grupper, der var bevæbnet med slagvåben og diverse MMA-udstyr.

Du kan læse mere om de voldelige russiske hooligans her:

Russiske hooligans spredte frygt i Marseille - mest uden for Stade Vélodrome, men så sandelig også på stadion, hvor engelske fans igen fik klø. Foto: PA Sport og Spil Hidtil uset organisation og brutalitet: Sådan er den uhyggelige russiske hooligan-kultur

3 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere