Så god er Schmeichel - med på fornem top-10

Kasper Schmeichel er i denne sæson verdens niende bedste målmand viser en grundig undersøgelse

Kasper Schmeichel er kommet på en fornem liste. Foto: All Over Press
Kasper Schmeichel er kommet på en fornem liste. Foto: All Over Press

Kasper Schmeichel kan kigge sig i spejlet og tillade sig at være tilfreds med egne præstationer, selv om det for Leicester ikke er samme optur som i sidste sæson.

For hans evner på stregen i den engelske mesterklub har været så tilpas gode, at han i en ny analyse foretaget af Det internationale Center for Sportsstudier, CIES Football Observatory, er rangeret blandt de ti bedste i verdens fem største fodboldligaer (Premier League i England, La Liga i Spanien, Bundesligaen i Tyskland, Serie A i Italien og Ligue 1 i Frankrig).

Dermed er det ikke et komplet grundlag at kåre spillerne som verdens bedste på, men det er dog alligevel et meget fornemt felt at vælge fra. Eneste krav er, at man har spillet mindt 900 minutters ligafodbold i indeværende sæson.

Har en spiller det, så har han ved hjælp af en lang række nøgletal fra seks hovedkategorier fået tildelt en karakter fra 0-100.

Her udmærker Schmieichel sig ved at score 78, der giver ham en delt 9. plads - i øvrigt delt med den tidligere Esbjerg- og Brøndby-keeper Lukas Hradecky, der i dag slår sine folder i Eintracht Frankfurt.

Bedste spiller i samtlige kategorier blev i øvrigt Real Madrids Cristiano Ronaldo med ratingen 94.

Det er et enkelt karakterpoint bedre end hans evige rival fra Barcelona, Lionel Messi, og to bedre end Edinson Cavani (PSG) og Edin Dzeko (Roma).

7 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere