Sandt eller falsk? Ballon d'Or-vinder offentliggjort

En jublende vinder pryder tirsdagens forside af France Football...men er forsiden ægte?

Messi og Ronaldo har haft en tendens til at dele priserne mellem sig de senere år. (Foto: AP)
Messi og Ronaldo har haft en tendens til at dele priserne mellem sig de senere år. (Foto: AP)

Få timer før mandagens prisuddeling i Paris, er det blevet afsløret, hvem der vinder årets Ballon d'Or-pris.

Eller er det?

Twitter, facebook og diverse andre sociale medier skummer i skrivende stund over af fodboldmagasinet France Footballs forside for i morgen tirsdag.

En forside, der prydes af Cristiano Ronaldo. En jublende Cristiano Ronaldo med statuetten i hånden.

Forsidens udseende er angiveligt blevet lækket, men det åbenlyse spørgsmål er selvfølgelig, om det er fup og fiduser. Om lækket er fake news.

Vi bringer her et uddrag...

Ronaldo er stort set alle levende væseners bedste bud på en vinder efter sit forrygende år med Champions League-pokal samt det overraskende EM-guld med Portugal.

I alt er 30 spillere nomineret - ikke kun tre, som det har været tidligere. Blandt de nominerede er Antoine Griezmann, Robert Lewandowski, Jamie Vardy og Zlatan Ibrahimovic.

Det er sportsjournalister fra hele verden, der stemmer. Den danske stemme kommer fra Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen.

Ballon d'Or er i år tilbage i sin oprindelige version - uden FIFA. France Football og FIFA har ellers uddelt prisen sammen de seneste seks år.

Forinden uddeltes Ballon d'Or til Europas bedste fodboldspiller fra 1956 til 1995. Her blev det tilføjet, at spillere fra andre kontinenter også kunne vinde, så længe de spillede for en europæisk klub, hvilket liberianske George Weah så omgående gjorde, da han bankede kasser ind efter behag for AC Milan.

FIFA begyndte at uddele deres World Player of the Year i 1991.

De to priser blev så smeltet sammen i 2010, og siden har Messi vundet den fire gange og Ronaldo to.

Seneste 'rene' Ballon d'Or-uddeling var i 2009. Den vandt Messi - foran Ronaldo. Året inden vandt Ronaldo foran Messi. De blev i øvrigt toer og treer, da Kaka vandt i 2007.

Ballon d'Or blev i øvrigt vundet af Allan Simonsen i 1977.

50 kommentarer
Vis kommentarer