Annonce:
Annonce:

Saudi-Arabien bliver vært for klub-VM

FIFA omsatte for 53 milliarder kroner fra 2019 til 2022 og forventer en stor stigning i de kommende tre år. Samtidig fortæller forbundet, at Saudi-Arabien skal være vært for klub-VM i 2023

Real Madrid vandt lørdag for femte gang i klubbens historie VM for klubhold med en 5-3-sejr over Al-Hilal fra Saudi-Arabien. Foto: Susana Vera/Reuters
Real Madrid vandt lørdag for femte gang i klubbens historie VM for klubhold med en 5-3-sejr over Al-Hilal fra Saudi-Arabien. Foto: Susana Vera/Reuters
Annonce:
Følg Fodbold

Trods coronapandemiens hærgen omsatte Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) i perioden fra 2019 til 2022 for et beløb svarende til 53 milliarder kroner.

Og det er ny rekord, skriver FIFA på sin hjemmeside tirsdag.

Men den bliver efter alt at dømme snart overgået betragteligt, afslører verdensforbundet samtidigt. I perioden 2023 til 2026 forventer FIFA nemlig at omsætte for omkring 76,5 milliarder kroner.

- Den bragende succes med VM i Qatar har været en nøglefaktor i organisationens evne til at opfylde sin mission i relation til vores medlemmer og fodboldverdenen, siger FIFAs præsident, Gianni Infantino.

Læs mere om FIFA her: Svines til og bliver kaldt hyklerisk

FIFA afslører samtidig, at klub-VM i fodbold i 2023 vender tilbage til december måned, og vært bliver for første gang Saudi-Arabien.

Annonce:

Slutrunden i Saudi-Arabien bliver som i de seneste mange udgaver med deltagelse af syv hold - de seks kontinentale mesterhold og et hold udpeget af værten.

Senest strøg Real Madrid lørdag til tops i Marokko efter en 5-3-sejr over saudiarabiske Al-Hilal i finalen. Det var formelt 2022-udgaven, der på grund af VM i Qatar blev skubbet til februar.

Som offentliggjort i december vokser klub-VM fra 2025 til 32 hold, og Fifa har tirsdag afsløret, hvor mange hold fra hvert kontinent, der kommer med til slutrunden i juni-juli 2025.

Europa får 12 pladser, Sydamerika 6 pladser, Afrika, Asien og Nordamerika hver 4 pladser, mens Oceanien og den endnu ikke udpegede værtsnation besætter de sidste to pladser. Hvem der får de respektive pladser er endnu ikke fastlagt.

Endelig meddeler Fifa også, at landsholdenes VM-værter i 2026 alle er direkte kvalificeret til slutrunden.

Det vil sige, at USA, Mexico og Canada ikke skal gennem kvalifikationsturneringen under Concacaf, som er forbundet i Nord- og Centralamerika samt Caribien.

Nordamerika har dog stadig tre kvalifikationspladser, så 6 af de i alt 48 deltagere vil være fra Concacaf.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: